Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

PRAVILNIK CROMETEO FORUMA - OBAVEZNO PROČITATI

Nakon registracije na forum i prije uključenja u njegov rad svakako pročitajte pravila foruma. Ukoliko naiđete na problem, želite ostavitit svoju primjedbu ili sugestiju, u ovoj rubrici nam se možete obratiti
SENIOR
Avatar
Postovi: 25852
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PRAVILNIK CROMETEO FORUMA - OBAVEZNO PROČITATI

PostPostao/la Boki » 19 lis 2008, 15:51

Cjenjeni članovi Crometeo foruma!

Nakon registiracije i početka aktivnog sudjelovanja u radu našeg foruma uvijek dobro neko vrijeme pratiti i upoznati način funkcioniranja samog foruma.

U svom PROFILU upišite svoju lokaciju, takvo što pravilo je na ovom forumu.

Nakon što se odlučite aktivno uključiti u život foruma poželjno je da se član predstavi u temi otvorenoj za predstavljanje novih članova:

viewtopic.php?f=25&t=1175

I nakon 10 godina postojanja pokušavamo zadržati dobru atmosferu na forumu, za koju vjerujemo da jedna od boljih na Internetu uopće.

Da bi i ubuduće izbjegli neugodne situacije na forumu odlučili smo objaviti pravilnik foruma pa molimo svoje članove da ga se pridržavaju. Ponašanje suprotno ovom pravilniku neće se tolerirati.


Zabranjeno je vrijeđanje i omalovažavanje sugovornika na osobnoj ili bilo kojoj drugoj razini, poticanje govora mržnje i bilo kojeg oblika diskriminacije (spolne, rasne, vjerske i druge).

Zabranjeno je slati ili potraživati materijale koji su zaštićeni autorskim pravima (programi, muzika, filmovi, dokumenti) kao i postanje linkova i attachmenta vezanih za crackove, warez, hack i ostale ilegalne stranice ili radnje.

Zabranjeno je objavljivanje poruka s pedofilskim, pornografskim i sličnim sadržajem, psovanje i svaki drugi oblik neprimjerenog ponašanja.

Rasprave o političkim ili vjerskim pitanjima nisu dozvoljene na forumu. Dozvoljeni su komentari na neke događaje ali bez ulaženja u dublje rasprave.

Zabranjeno je direktno reklamiranje ili bilo koji drugi oblik marketinga bez prethodne dozvole Crometeo tima.

Prije postavljanja nove teme provjerite dotadašnje poruke (Opcija: pretražnik) kako bi bili sigurni da odgovor na vaše pitanje nije već napisan.

Pisanje VELIKIM SLOVIMA u ovakvom obliku komunikacije se smatra deranjem pa vodite računa o tome.

Ne koristite nedolična imena za nick (nadimak) na forumu kao i nepristojne ili nedolične avatare (sličice). Korisnicima s nepristojnim nickovima ili avatarima biti će uskraćeno sudjelovanje u radu foruma.

Na određenim dijelovima foruma postoje dodatna pravila koja su definirali moderatori tog pod-foruma pa Vas molimo da svoje sudjelovanje na tom dijelu foruma prilagodite tim pravilima.

Offtopic je dozvoljen u postovima, ali bez pretjerivanja. Ukoliko to prijeđe u chat, moderator ima pravo bez najave izbrisati sve offtopic postove.

Sve primjedbe vezane uz rad moderatora možete uputiti na nekog od administratora , a Crometeo tim zadržava pravo njihovog javnog objavljivanja na forumu, ako za to postoji potreba.

Moderatori i članovi Crometeo tima nisu odgovorni za istinitost tvrdnji objavljenih na forumu od strane članova, ali je dužnost moderatora da ukloni navedeni sadržaj ako se utvrdi da on ne odgovara pravilima foruma.

Izbjegavajte postanje dva "Posta" za redom jer forum podržava mogučnost editiranja postojećeg "Posta", ukoliko smatrate da ste nešto izostavili odnosno zaboravili.

Ako koristite potpis (signature) molimo Vas da on ne bude duži od 5 redova normalne veličine i da ne pretjerujete s bojama i slikama u sigu. Dozvoljene su slike maksimalne veličine 500x150 piksela, do 50kB. Reklamiranje firmi ili sličnih stvari u sigu nije dozvoljeno (bez prethodne dozvole Crometeo tima) i svaki sig koji ne ulazi u ove gore navedene okvire biti će obrisan. Političke i vjerske poruke u sigu također nisu dozvoljene.

Zabranjeno je korištenje višestrukih profila. U slučaju kršenja pravila svi profili će biti izbrisani, a korisnik udaljen s foruma

Komentiranje rada regionalnih državnih meteo zavoda (DHMZ, ARSO, FHMZ BiH, HMZCG i RHMZ Srbije) je dozvoljeno, ali je zabranjeno nepotrebno kritiziranje.

Korisnici foruma koji će kršiti gore navedena pravila biti će upozoreni, ili po potrebi udaljeni s foruma.

Isto tako, administratori foruma zadržavaju pravo direktnog brisanja člana, bez prethodnog baniranja, ukoliko procjene da se radi o učestalom i namjernom kršenju pravila.

EXPERT
Avatar
Postovi: 60671
Pridružen/a: 21 svi 2004, 22:51
Lokacija: Žrnovnica, Split

Re: PRAVILNIK CROMETEO FORUMA - OBAVEZNO PROČITATI

PostPostao/la CROMETEO » 25 vel 2013, 17:17

25.2.2013.

Danas smo izmijenili preporuku za Aktualne vremenske prilike o broju i demenziji objavljenih fotografije.

Naime, internet se znatno ubrzao od vremena kada smo pisali pravila, a i rezolucije su bitno drugačije.

Zbog svega preporučljivo je da slike na forumu ne budu šire do 1200 piksela (umjesto dosadašnjih 800), a maksimalni broj objavljenih fotografija u aktualnim prilikama sada je 20, umjesto dosadašnjih 10
... a kada dođe zima, i prve pahulje...

ADMINISTRATOR
Avatar
Postovi: 8288
Pridružen/a: 06 srp 2010, 15:31
Lokacija: Kutjevo, cca 240 mnv/ Zagreb

Re: PRAVILNIK CROMETEO FORUMA - OBAVEZNO PROČITATI

PostPostao/la Hurricane » 20 lis 2017, 11:26

Iako je ovo pravilo uvriježeno na svim forumima, a i općenito u online-komunikaciji, napisat ću ga kako bi i ovdje bilo crno na bijelo:

Zabranjeno je javno objavljivati privatne poruke korisnika, bez obzira na sadržaj.
Ukoliko postoji potreba za javnim objavljivanjem privatne poruke iz nekog razloga, to je moguće eventualno učiniti na način da se cenzurira nick sugovornika.
Ukoliko vas netko na bilo koji način omalovažava i uznemirava putem privatnih poruka, obratite se administratorima foruma.
Od 24.9. 2015. vrijedi moja nova lokacija - Zagreb (osim ako u postu nije drugačije napisano)

Postovi prije toga su iz Kutjeva.

Natrag na PRAVILA, POMOĆ I OSTALO

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]