Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

VREMEPLOV ~ Ciklona Erika, 18.10. - 24.10.2007.

Teme i postovi objavljeni u 2007. godini
EXPERT
Avatar
Postovi: 31273
Pridružen/a: 22 svi 2004, 22:02
Lokacija: Labin, Istra

VREMEPLOV ~ Ciklona Erika, 18.10. - 24.10.2007.

PostPostao/la Ned » 18 lis 2007, 21:39

Crometeo tim najavio je u svojim vijestima 16.10.2007. izraženiju promjenu vremena

Kod:
16.10.2007. - HRVATSKU OČEKUJE RAZDOBLJE IZRAZITO HLADNOG I VJETROVITOG VREMENA

Stabilno anticiklonalno vrijeme potrajat će do kraja srijede. Iako će polja visokog tlaka zraka nad jugoistočnom Europom postupno slabiti i srijeda će donijetu presliku vremena od utorka. Bit će gotovo vedro, tek navečer sa malom do umjerenom naoblakom na Jadranu i zapadu zemlje. Magla će obilježiti vrijeme u dijelu unutrašnjosti u prvom dijelu dana. Jutro će i dalje biti hladno, mjestimice sa slabim mrazom u unutrašnjosti zemlje. Dnenvne temperature u manjem porastu i bit će od 14 do 18°C u unutrašnjosti i od 18 do 22°C na Jadranu. Tijekom četvrtka na sjeverozapadu Europe jačat će anticiklona pa će se stvoriti tzv. blocking sinoptička situacija u kojoj će se uspostaviti meridijalno strujanje. Otvorit će se put haldnom i vlažnijem zraku sa sjevera da počme prodirati prema Sredozemlju. Zbog toga će u četvrtak u cijeloj Hrvatskoj biti više oblaka nego prethodnih dana, a popodne i navečer zahvatit će nas hladna fronta koja će prvo zapadu zemlje i sjevernom Jadranu donijeti kišu mjestimice. Oborine će biti mjestimičnog karaktera i ne osobito intenzivne, te će se brzo u noći premjstiti nad Slavoniju i Dalmaciji. Danju će još reltivno toplo. Za vrijeme prolaska fronta malo snijega može pasti iznad 1400m u planinskom području. Navečer će na Jadranu zapuhati jaka bura i širit će se postupno prema Dalmaciji. Navečer će početi zahlađenje sa zapada.

U petak će gradijent tlaka zraka nad nama biti sve izaženiji zbog velike razlikr u tlaku zraka između jake anticiklone na sjeverozapadu Europe i ciklone na jugopistoku. Zbog toga će biti vrlo vjetrovito sa sjevercem u unutrašnjosti i jakom burom na Jadanu. Bura će mjestimice imati olujne udare. Dan će biti promjenjivo oblačan i većinom suh. Dnevne temperature u unutrašnjosti od 7 do 11°C, na Jadranu od 10 do 15°C. Još hladnije i vjetrovitije bit će za vikend. Na Jadranu će biti jake i olujne bure, mjestimice sa orkanskim udarima. Ciklona će se nalaziti nad jugoistočnom Europom i povremeno će vlažniji zrak dopirati i do Hrvatske. Očekujemo promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdolbjima. Uz više oblaka povremeno će biti slabe kiše, a u gorju iznad 700m snijega. Uz daljnje zahlađenje, u nedjelju je malo snijega moguće ispod 500m. Bit će vrlo hladno za dio godine, pa će čak i najviše dnevne temperature na Jadranu mjestimice biti niže od 10°C, a u unutrašnjosti od 3 do 8°C. Hladno i nestabilno vrijeme zadržat će se i prvih dana nadolazećeg tjedna.slika

slika

slika

slika

slika

slika

Kod:
U subotu na Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho. U kopnenim područjima te u unutrašnjosti Dalmacije oblačnije, povremeno uz mogućnost slabe kiše, u gorju iznad 500 m susnježice i snijega. Prema kraju dana pojava susnježice i snijega moguća je i u nižim predjelima. Vjetrovito. U unutrašnjsoti će puhati umjeren, u gorju povremeno i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, u Slavoniji sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima. Hladno.

U nedjelju nastavak hladnog i vjetrovitog vremena. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice će biti i sunčanih razdoblja, uglavnom na Jadranu. Povremeno može biti slabe kiše, u gorju snijega, a susnježica i snijeg mogući su ponegdje i u nizinama. Puhat će povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova, na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. I dalje vrlo hladno za listopad.


slika

Kod:
Noćas i ujutro mjestimice će još biti kiše, uglavnom u Slavoniji i Dalmaciji, a u Gorskom kotaru i Lici kiše i snijega. Danju sunčano uz promjenjivu naoblaku, a samo ponegdje u unutrašnjosti moguć je kratkotrajan pljusak kiše ili snijega. Puhat će povremeno umjeren, a u Slavoniji i gorju i jak sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.Kod:
IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 18.10.2007. U 19 SATIUPOZORENJE

Uz obalu mjestimice udari bure, sutra na otvorenom moru srednjeg Jadrana tramontane 40-60 čv. Tijekom noći ponegdje neverin.
SITUACIJA

Hladna fronta približava se sa sjevera prema Jadranu.
VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura u pojačanju na 15-25 čv, na sjevernom Jadranu mjestimice do 32 čv. More 2-3, na sjevernom 3-4. Vidljivost 10-20 km. Pogoršanje vremena s mjestimičnom kišom ili pljuskovima s grmljavinom.
VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Na sjevenrom i srednjem Jadranu razvedravanje, na južnom promjenljivo oblačno. Umjerena do jaka i vrlo jaka bura, na otovrenom moru srednjeg Jadrana jaka i vrlo jaka tramontana. More umjereno valovito i valovito. Osjetno svježije.slika

slika

slika
The snow comes down so fast and thick, you can actually watch it pile up, and you can even hear it

EXPERT
Avatar
Postovi: 60672
Pridružen/a: 21 svi 2004, 22:51
Lokacija: Žrnovnica, Split

PostPostao/la CROMETEO » 21 lis 2007, 11:47

Nakon prolaska hladne fronte u petak u subotu je na vrijeme najviše djelovala anticiklona. Povremeno je u unutrašnjosti zemlje i sjevernom Jadranu bilo povećane naoblake iz kojih je bilo slabih oborina. U unutrašnjosti je bilo pljuskova kiše i snijega, iako snijeg (gdje je padao) u nizinama nije nigdje stvarao pokrivač, radilo se o prvom snijegu sezone. U Dalmaciji je prevladavalo oblačno. Posvuda je bilo hladno, na Jadranu sa jakom i olujnom burom.

Tijekom nedjelje oko Sicilije produbljavao se ciklonalni centar. On se tijekom dana sve više približavao području Otranta, a pri tome mu je tlak zraka u središtu stalno opadao. Oblaci su tijekom nedjelje u Hrvatsku zbog toga stigli sa juga.

Citat:
VRIJEME - NEDJELJA, 21.10.2007.


VREMENSKA PROGNOZA ZA UNUTRAŠNJOST:

Tijekom noći u većini krajeva promjenjivo oblačno, a mjestimice će biti i kratkotrajnih oborina, uglavnom u obliku susnježice i snijega. U Gorskom kotaru i Lici može doći do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača već tijekom noći i jutra. Ujutro i prijepodne bit će i kraćih sunčanih razdoblja, a sredinom dana i poslijepodne očekujemo novo jače naoblačenje. Kasno poslijepodne i navečer bit će i oborina, u gorju snijeg, a u nizinama kiša i snijeg. U noći na ponedjeljak oborine ponegdje mogu biti i obilnije pri čemu u gorju, ali mjestimice i u nizinama središnje Hrvatske očekujemo i stvaranje snježnog pokrivača! Vjetar prijepodne slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju jak s vrlo jakim udarima. Poslijepodne i navečer vjetar će posvuda još pojačati pa će biti vrlo jakih, u gorju i olujnih udara. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, a najviša dnevna uglavnom od 3 do 8 Celzijevih stupnjeva.


VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN:

Prijepodne u Dalmaciji djelomično, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Popodne u Dalmaciji jače naoblačenje s juga, a navečer će mjestimice biti kiše. Na krajnjem jugu je moguća grmljavina. Navečer u planinama srednje i južne Dalmacije snijeg iznad 900m. Puhat će jaka bura, jačat će prema kraju dana kada će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana biti olujna. Podno Velebita će biti orkanskih udara! Na otvorenom moru južne Dalmacije bura u skretanju na jak istočnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 11°C. Najviše dnevne temperature većinom od 6 do 12°C.

slika

----------------------------------------------------------------------

VRIJEME U IDUĆA DVA DANA:


U ponedjeljak oblačno s oborinama, vrlo vjetrovito i hladno. Moguće su obilnije oborine - na Jadranu i u Slavoniji kiša, u nizinama središnje Hrvatske u početku još mjestimice snijeg, a zatim će i u većini kopnenih predjela padati kiša, u Gorskom kotaru i Lici uglavnom snijeg. Snježna granica podići će se do kraja dana na oko 700 metara nadmorske visine. Puhat će jak, na udare vrlo jak i olujan sjeverac, na sjevernom Jadranu olujna bura s orkanskim udarima s kojom može biti nošenog snijega, u sjevernoj Dalmaciji jaka i olujna bura, u srednjoj istočnjak, a na jugu Dalmacije zapuhat će jugo. I dalje vrlo hladno za listopad.

U utorak i dalje oblačno, povremeno s kišom, a iznad 900 metara nadmorske visine i snijegom. I dalje vjetrovito, ali znatno manje nego u ponedjeljak uz umjeren sjeverac u unutrašnjosti te umjerenu do jaku buru na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana dok će na jugu i dalje puhati istočnjak i jugo. Temperatura zraka bez veće promjene ili malo viša.

slika

Zadnja promjena: 20.10.2007. - 21:00 h


Kod:
IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT DRŽAVNOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA
DAN 21.10.2007. U 06 SATI

UPOZORENJE
Mjestimice udari bure, 30-45, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a krajem dana i drugdje 40-60 čv. Na otvorenom južnog Jadrana u noći ponegdje udari juga i istočnjaka 30-50 čvorova te mogući neverini. More ponegdje na otvorenom 4-5.

STANJE
Greben anticiklone pruža se sa sjevera nad Jadranom, a ciklona na jugu Italije se produbljava.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI
Bura 12-26, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a krajem dana i drugdje 20-30, mjestimice do 36 čvorova. More 3-4, na otvorenom ponegdje 4-5, uglavnom krajem dana. Vidljivost 10-30 km. Promjenljivo oblačno, na južnom Jadranu, a posliepodne i navečer i na srednjem jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, ponegdje i grmljavinom. Dnevna temperatura malo viša.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI
Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom na južnom i srednjem Jadranu. Jaka i vrlo jaka bura, a na otvorenom moru južnog Jadrana jak istočnjak i jugo. More valovito, na otvorenom ponegdje jače valovito.

PMC - SplitVREMENSKO IZVJEŠĆE, dan 21.10.2007 u 06:00 sati

UPOZORENJE
Mjestimice udari NE vjetra 30-45, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a krajem dana i drugdje 40-60 čv. Na otvorenom južnog Jadrana u noći ponegdje udari SE i E vjetra 30-50 čvorova te mogući neverini. More ponegdje na otvorenom 4-5.

SITUACIJA
Greben anticiklone pruža se sa sjevera nad Jadranom, a ciklona na jugu Italije se produbljava.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA 24 SATA
Vjetar NE 12-26, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a krajem dana i drugdje 20-30, mjestimice do 36 čvorova. Na otvorenom južnog Jadrana u noći SE i E 15-30 čvorova. More 3-4, na otvorenom ponegdje 4-5, uglavnom krajem dana. Vidljivost 10-30 km. Promjenljivo oblačno, na južnom Jadranu, a poslijepodne i navečer i na srednjem, zatim i sjevernom jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, ponegdje i grmljavinom. Dnevna temperatura malo viša.Sinoptička situacija nedjelja u 14h
ponedjeljak 2h
ponedjeljak 14h
utorak 14h
srijeda 14h

U noći će se ciklona naći u Otrantu, a onda će se slijedećih nekoliko dana postupno popunjavati. Na južnom Jadranu bura će prijeći u jugo, a posvuda će postpuno zatopliti po visini iako će se zadržati vrlo nestabilno

slika

slika

slika

slika

slika


Kod:
Storm Forecast
Valid: Sun 21 Oct 2007 06:00 to Mon 22 Oct 2007 06:00 UTC
Issued: Sat 20 Oct 2007 19:52
Forecaster: TUSCHY

SYNOPSIS

Investigating the current European weather maps reveals a very dynamic pattern resulting in a completely disturbed streamline pattern over Europe. To get an understanding about the overall situation we have to describe the streamline pattern upstream a little bit.
During the past few days, very warm air east of North America streamed northwards with temperatures at 500hPa approaching -5°C!
This air now gets incorporated into a developing trough SW of Greenland, spreading rapidly towards the east. As a consequence, pressure begins to rise over the northern Atlantic Ocean, causing a weakening trend of a positively tilted upper-level trough west of Ireland. This in turn temporarily weakens the WAA, supporting a strong ridge over NW Europe, which resulted in the excessively high temperatures well to the north during the past 2 days.
Nevertheless...downstream of this NW-European high pressure area, a pool of very cold mid-level air spreads straight to the south and is accompanied by intense wind fields due to strong geopotential height gradients over southern Europe.

Warm and stable conditions continue over parts of eastern Europe.

DISCUSSION

... Confidence is growing that a high-end severe weather event will be imminent for parts of SE Europe. Please be up-to-date to the latest statements of your national weather services ! ...

... Greece, Crete, western Turkey and the Aegean Sea...

Yesterday, both the 12Z sounding reports and WV loops showed an intense 120kt upper-level jet over southern Germany, translating rapidly towards the south. The jet is forecast to strengthen and will surround the base of an intense upper-level trough placed over Italy during the forecast period, tilting the trough in a strongly negatively inclined position. In addition an intense subtropical jet should merge with the polar jet somewhere south of Greece, resulting in a strongly sheared environment.
As upper-level trough approaches from the west, pressure at lower levels will fall and GFS showed consistent signals during the past few runs that a well developed low pressure channel evolves south of Greece, shifting rapidly towards the northeast during the evening and night hours.
Forcing at mid-/upper-levels will be quite strong as well developed trough axis shifts eastwards ( adopting the aforementioned negative tilted position ).

SSTs of 21-23°C and a rapidly cooling lower troposphere result in a broad area of 500 - 1000 J/kg MLCAPE release, which is not excessively high, but in combination with those kinematic parameters it is more than enough. Mixing ratios of 10 g/kg and more and mid-level lapse rates of about 7K/km also confirm that this amount of instability release looks reasonable.

Thunderstorms should start to develop around 14-16Z south of Greece well ahead of the approaching cold front and thunderstorms are forecast to rapidly increase in coverage.
Another focus for enhanced convective activity will be the cold front itself, racing eastwards and reaching western Crete at about 03Z.

Thunderstorms will also significantly increase over Greece and the Aegean Sea at 22-00Z onwards as upper-level trough approaches from the west / southwest.

Right now there are still some model-to-model and run-to-run uncertainties especially regarding the strength of the surface channel ( resulting in shifts of shear maxima and shear variations over one place from one run to the next one of more than 20m/s ! ).
It looks like that there are 2 areas of an enhanced severe weather risk:

Crete and SW Turkey:

Shear in this area is impressive with 0-3km shear of 30-40m/s!, a belt of 10-15m/s LL shear, 0-1km SRH values of 200-300 J/kg and 600 - 800J/kg SRH at the lowest 3km!
Winds at 850hPa are forecast to reach 25-30m/s and about 35m/s at 700hPa and despite the fact that the atmosphere ahead of the cold front stays quite warm, moderately steepened lapse rates and increasing 0-3km CAPE release hint on an increasing risk of downward mixing of those wind speeds to the surface. Dependant on the final storm mode, severe-damaging wind gusts will be the main threat especially in bowing storms and mesoscale convective systems. In addition, shear vector stands nearly orthognoal on any developing line of storms, increasing the risk of longer lived, discrete thunderstorms.
Strong moisture inflow, deep convergence and not too high LCLs also point to the risk of tornadoes....even strong tornadoes will be a distinct possibility.
The same for the cold front, although main risk should be a severe - damaging wind gust threat. As cold front advances eastwards, it becomes more parallel aligned to the background flow and slows down. This could help to decrease the severe weather threat a little bit during morning hours.

SE- and E- Greece and the Aegean Sea:

Another area of big concern will be southern / eastern Greece, where the ingredient based severe weather forecast method points to a considerably enhanced tornado and severe wind gust risk.
LCLs are very low and as trough axis approaches from the west the wind field at all levels increases ( between 00 and 06Z).
LL shear of 15-20m/s and 250-400 J/kg SRH1 values will be present . We see no reason why storms should not be surface based, as strong and very moist inflow from the southeast establish during the night hours.
In addition, GFS 12Z again increased the winds at 850hPa, which could point to a potential widespread severe wind gust risk.

We decided not to issue a level-3 for this time as it is still not clear which area experiences the worst conditions ( a lot depends on the strength of the low pressure channel ) but parameters point to a potential severe weather event matching our level-3 criterion. Updates, if necessary will be issued later-on.

As a side-note: This looks like to be the first intense rain event since the devestating wild fires during this summer. Missing vegetation and long-lasting dryness over Greece should support a possible high-end flash-flood event.

....Central Mediterranean...

A constantly deepening surface low is forecast to leave the Tyrrhenian Sea during the evening hours, entering the western Ionian Sea during the latter part of the forecast period.
The severe wind gust / tornado threat will be augmented over Sicily as winds at 850hPa stay at 25m/s in addition to strong LL shear ( 0-1km shear at or above 15m/s and SRH1 values of up to 200J/kg ).

Otherwise LL shear will be enhanced over a broad area and as a result, tornadic storms can be expected over southern / central Italy, coastal areas of the eastern Aegean Sea and over northern Tunisia, mainly along the coastal areas, where LL shear gets maximized.

...Eastern Romania and extreme northern Bulgaria...

Although best shear and instability will be displaced, environment is still be conducive for an isolated tornado event. We therefore issued a marginal level-1, which could be downgraded in later updates.


slika
... a kada dođe zima, i prve pahulje...

SENIOR
Avatar
Postovi: 25857
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PostPostao/la Boki » 05 stu 2007, 23:44

SA FORUMA 18.10.

6:34
SnowStorm je napisao/la:
Jutar. :)
u 7h:
Sljeme 5.3°C
Maksimir 8.6°C

Umjereno oblačno uz slab južni vjetar.

slika

slika8:23
TAĐIKI je napisao/la:
Ujereno oblačno i +7°C

8 sati
slika

...oborine več stižu...
slika slika11:43
Boki je napisao/la:
Tuono je napisao/la:
Kasina, Pazin i Rijeka najhladniji prema VWS, a fronte još ni blizu :roll:


Šta će bit tek naiđe fronta :lol:

evo jedna fotka od jutros, izlazak sunca

slika11:59
CROMETEO je napisao/la:
Tuono šta ti je nelogično oko Trogira? (pročitaj malo jučer šta sam pisao u aktualnim o Trogiu :wink: )

Tmin Žrnovnica 7,3°C, Split 12,7°C

sada nekih 20°C uz poluoblačno vrijeme

Dan D je stigao :D

slika


nekad su se fronta pratile na ovom forumu :roll:

slika12:54
ZW je napisao/la:
slika

slika

slika

ide, ide, ide :jup:13:43
Renato26 je napisao/la:
Pretežno sunčano.
Takt 20°C.

Jedan lijepi oblak. :D

slika


ALEN je napisao/la:
U 15 sati:

Kod:
12 Pazin
15 Rijeka Vežica, Cres, Kašina
16 Grdnjaci
17 Zagreb Špansko, Zagreb Ferenšćica, Ozalj
18 Velika Gorica, Vrgorac
19 Zadar, Trogir, Žrnovnica
20 Split, Vid


15:03
Korda je napisao/la:
mečava na rogli live, obavezno pogledati :!:

http://www.rogla.si/cgi-bin/cms.cgi?doc ... Tc6SoFKiqj

zabjelilo se u 10min :D16:18
COJA je napisao/la:
Zadnji kraj fronte se popunjava :!:

slika17:44
Velebitska Bura je napisao/la:
Kako se lijepo vidi dokle je došla fronta!!! :D A ne onaj DHMZ-ov kupus od tablice! :belji:

slika19:37
Velebitska Bura je napisao/la:
Malo prije u Zadru

slika

slika


Kiša je padala 70 litara na sat no nije dugo trajalo, palo 6 litara u desetak minuta. Nadam se da to nije sve :lol: Fronta tek dolazi, ovo je predfrontalni Cb
slikaALEN je napisao/la:
Pazin 25,2 mm! Aladin pogodio baš kako treba :!: Vraća se u formu :)

Kod:
24 hours amount precipitation. 10/18/2007 at 18:00 UTC
(38 of 38 stations)
1    Pazin (Croatia)   25.0 mm
2    Ogulin (Croatia)   23.0 mm
3    Parg (Croatia)   19.0 mm
4    Rijeka / Kozala (Croatia)   18.0 mm
5    Karlovac (Croatia)   15.0 mm
6    Mali Losinj (Croatia)   13.0 mm
7    Krapina (Croatia)   6.0 mm
8    Puntijarka (Croatia)   5.0 mm
9    Zavizan (Croatia)   5.0 mm
10    Rab (Croatia)   4.0 mm
11    Senj (Croatia)   3.0 mm
12    Varazdin (Croatia)   3.0 mm
13    Zagreb / Gric (Croatia)   3.0 mm
14    Daruvar (Croatia)   2.0 mm
15    Gospic (Croatia)   2.0 mm
16    Zagreb / Maksimir (Croatia)   2.0 mm
17    Zagreb / Pleso (Croatia)   2.0 mm
18    Sisak (Croatia)   0.8 mm
19    Krizevci (Croatia)   0.5 mm
20    Bilogora (Croatia)   0.3 mm
21    Vela Sestrica (Croatia)   0.2 mm
22    Bjelovar (Croatia)   0.1 mm
23    Zadar Puntamika (Croatia)   0.0 mmNed je napisao/la:
Zaboravio sam napisati da je navečer počela jaka bura..pravi zimski ugođaj, + 8 uz kišu koja i dalje pada

HAK javlja o prvim nevoljama u prometu

Kod:
18.10.2007  -  21:18
 
STANJE I PROHODNOST CESTA
Zbog bure s olujnim udarima, dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac, od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok zatvorena je za sva vozila.

Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Delnice, smiju prometovati samo osobna vozila i teretna do 3,5 tone, zbog bure.

Iz istog razloga, Krčki i Paški most te dionica Jadranske magistrale (D 8) između Senja i Svete Marije Magdalene zatvoreni su za I. i II. skupinu – promet je dopušten osobnim vozilima, autobusima i teretnim vozilima do 3, 5 t. Jadranskom magistralom od Bakra do Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.
 


21:49
Velebitska Bura je napisao/la:
Kiša ponovo pojačala na umjerenu. Fronta je dosta debela, još će to padati.

Takt 9.8°C, vjetar 6m/s, 28 litara za sada

slika


23:25
CROMETEO je napisao/la:
Sve jača bura u Splitu

slika

ponoć

slika

Oborine na Crometeo postajama

Grdanjci 17
Kašina 2
Zagreb Ferenšcica 3
V Gorica 2
Ozalj 8

Pazin 11
Flengi 33
Rijeka Pehlin 11
Rijeka Vezica 11
Cres 19
Zadar 35
Trogir 16
Split Spinut 21
Žrnovnica 18
Vrgorac 0
Vid 0

SENIOR
Avatar
Postovi: 25857
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PostPostao/la Boki » 06 stu 2007, 00:03

19.10.

07:00
SnowStorm je napisao/la:
Jutro.
Super slike AS. :)

u 7 h:
Sljeme 1.1°C
Maksimir 6.0°C

S jučerašnjom kišom palo 3.5 mm.
Kod mene trenutno oko 5.5°C, u proteklih pola sata spustila se gusta magla, nebo se malo nazire, kao i sunce na istoku.

Lisca u banani, Bilogora do 7.45h
slika

Sarajevo u 5 sati ima snijeg. :D

slika

slika

slika7:15
Saki je napisao/la:
Dobro jutro,

Slikano sa Viškova jutros, radi se o zaleđu Klane, cca 400-450 m nv.
Ljudi gledaju, komentiraju i ne mogu vjerovati. Samo im smješak na licima odaje da se desilo nešto fantastično.

Izvinite na lošoj kvaliteti, u pitanju je mobitel i malo su mi se ruke tresle od straha da se ne otopi. :lol:

:jup: :jup: :jup: :jup: :jup: :jup: :jup:


slika7:22
Tuono je napisao/la:
Bravo Saki na slici sa snijegom u zaleđu Klane.
Kod mene potpuno vedro, bura je skoro sasvim izostala, ugodnih 7°.

Kod:
Temperatura zraka na Crometeo postajama u 8 sati

1 Pazin
3 Kasina
4 Ozalj
6 Cres,
7  ZG Ferenscica, Velika Gorica, Rijeka Vezica
8 Flengi,  ZG Spansko,
11 Vrgorac
12 Split Spinut, , Zrnovnica, Zadar Poluotok
13 Trogir


9:54
meteofil je napisao/la:
Kod:
Pazin   N   0.0
Rijeka, Pehlin   E   0.9
Rijeka, Vezica   SE   1.6
Cres         NE      1.8
Zadar, Poluotok      NNW   3.7
Trogir   E   15.9
Split, Spinut   ENE   13.9   
Zrnovnica   NE   7.1
Vrgorac   WSW   5.5
Vid   E   5.7


Evo i trenutnog stanja vjetra na jadranu...trogir rastura i dalje :lol:9:44
DoctorBura je napisao/la:
evo tri slike iz splita

slika

slika

slika


11:13
CROMETEO je napisao/la:
evo kako izgleda situacija u st i okolici

kaštelanski zaljev

slika

slika

slika

pogled prema Biokovu na jugoistoku

slika

Ko kaže da se snig danas ne vidi iz Splita: Kamešnica :jup:

slika


11:29
rainman je napisao/la:
evo još, ostatak posli, triba raditi. Na mostu je jedan kamion rasturilo i jedan malo dalje prema obrovcu okrenilo, prikolicu. Bura olujna sa orkanskim udarima,. na izlazu sa autoceste rekli su nam da puše do 160km/h

slika

slika

slika


snow je napisao/la:
Evo ja sam uspio uhvatiti bar malo snijega. Malo je al snijegoljubce veseli :D


slika

slika

slika

slika

slika

slika

Bilo je oko 2°C i snijeg se lagano topio. Puno više ga je u višim predjelima na Sniježniku i Guslici koji su na oko 1500m.
Inače kod mene jutros min. tempa 1.7°C bez imalo vijetra. Od bure nije bilo ni B jutros


BIGFOOT je napisao/la:
Ah predivne fotke Snow :D

Snijeg na Vratniku

slika

i famoznih 25cm na Zavižanu

slika

bašćanske rive i igra svjetla i sjena

slika


12:36
CROMETEO je napisao/la:
nije dobro dava je splitu 5mm a dobio 25, wrf je dava samo tragove.

počela pljuskovita naoblaka

slika

slika


GORAN je napisao/la:
Ovdje kod mene vjetrovito i prohladno, temperatura trenutno +9°C, ali je osjet kao da je 0°C.!!

a evo i prvog jesenskog snijega na žepačkim planinama :D
slika

slika

slika

slika

slika16:05
Velebitska Bura je napisao/la:
Evo nekoliko fotki dana za aktualne, ostalo u Vremeplovu

A mislio je da je trava
slika

Jesen ili zima?!
slika

Obečana zemlja
slika

Zubato
slika

slika

Koktel doba
slika

Idila
slika

Mix by DJ Velebit
slika

slika

Mete
slika

Očerupan
slika


http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic ... 510#338510


17:37
Tuono je napisao/la:
Lagana bura, 12˙, vlaga 39%, 1021hPa.
Nebo nad Rijekom 10 minuta prije :)

slika

slika


19:08
Boki je napisao/la:
Večer ekipa, odlične fotke svi,
takt 9,4 i pretežno vedro


par fotki

Pogled na istok, burna kapa nag G.kotarom
slika

Dvije pred zalazak
slika

slika


19:14
COJA je napisao/la:
Par slika od posljepodneva:

jug:

slika

istok, umjeren razvoj naoblake:

slika

zapad:

slika


19:08
Ledeni je napisao/la:
Dobra večer.
Pretežno vedro,umjerena do jaka bura,friško.

Hercegovina danas
Jutros.Lijepo je prašilo po okolnim planinama.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Poslijepodne smirivanje i lijep dekor.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika


00:08
Tuono je napisao/la:
Kod:
Temperature zraka na Crometeo postajama u 24  sata :


2 Pazin
3 Kasina
5 Ozalj
6 Zagreb Ferenscica, Zagreb Spansko
7 Velika Gorica,
8 Vid, Rijeka Pehlin,
9 Rijeka Vezica, Cres,
10 Zadar Poluotok, Vrgorac, Zrnovnica,
11 Split Spinut
12 Trogir

SENIOR
Avatar
Postovi: 25857
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PostPostao/la Boki » 06 stu 2007, 00:41

20.10.

7:52
teta Goga je napisao/la:
minusa ko u priči

slika


12:25
zzeljkoo je napisao/la:
par sličica od jutra. Bura u jačanju :!:

kapurina nad Velebitom
slika

pogled prema jugu
slika
slika

more, otoci, velebit, kapurina
slika

bura u jačanju
slika

mirta, (kakav miris)
slika

slika
slika


13:50
Tuono je napisao/la:
Pretežno sunčano, lagana bura, 11,5˙, vlaga samo 29%

slika

slika

slika


14:23
Chinook je napisao/la:
ja sad došao kući.

slaba susnježica upravo prelazi u slab pljusak snijega :!: :!: :D :D :D :D :D


ALEN je napisao/la:
Evo animacije, nešto već došlo do Parga i ide prema meni :D
slika

Neka pada makar kiša, ali teško da će izdržat.

10°C u umjeren istočni vjetar


15:06
snow je napisao/la:
Ha,ha... :D Boki,evo ga gore rastura,uopće se ne vide grobničke alpe koliko se spustio! Ne vidim Platak uopće! Pljusak snijega i to hebački :!: :D :jup: :zakon:


Boki je napisao/la:
Evo slikovnog dokaza o onome što priča snow

slika

slika


CROMETEO je napisao/la:
Palo na 12°C u Žrnovnici a bura sada ima vrlo jake udare. Pretežno vedro.

slika

gradijent sve izraženiji

slika

malo motiva iz splita

anemometar okrenut prema istoku

slika

Neko i uživa na buri!

slika

slika

Kamešnica

slika


17:29
DoctorBura je napisao/la:
evo bija san na zgradi i slika koliko san moga okolo

tamo iza sustipana i čiovo..

slika

kaštelanski zaljev

slika

slika

slika

isprid bačvica.. tu negdi taj dio

slika

prema Biokovu...

slika

slika

u 17h za split je bilo 10 m/s, za makarsku zadnje u 15h - 7 m/s... zašto nema za dalje neznan...


17:44
Saki je napisao/la:
Ja bio na Učki. Jaooooo koji snow čejs :tup: Fata se smrzla, otišla sjediti u auto, mala je pala pa se udarila, foto aparat mi se pokvario i od svega ostalo samo par slika od rano popodne. :lol:

Krenuli iz Matulja sa 12°C, gore, na vrhu u autu pokazivalo -1°C. Bura tako gore dere da sam stao na onaj plato za paraglajdere slikati Istarsku stranu i skoro nisam poletio. Na par mjesta ima i snijega od sinoć. Boje jeseni su gore toliko lijepe da sam još pod dojmom.

Trenutno je krasan oblak snijega iznad nas ali temp. je 5.6°C i pada sitna kišica. Na Učki sad dobro pada, to je sigurno.

Evo par slikica koje sam izvukao iz pokvarenog aparata. Tek sam počeo slikati.


Bez ovih rugla bi nas cijeli svijet okupirao i ne to ni vidjeli na TV-u

slikaIstarska strana

slikaRijeka i zaleđe

slikaKula na Vojaku (najviši vrh)

slikaMalo smrznuto stvorenje, ali nije išla u auto kod mame. :lol:

slika


Chinook je napisao/la:
Sredina listopada, 18h:

Kod:
3 Kašina
5 ZG-Ferenščica
6 ZG-Špansko, Ozalj
7 Velika Gorica, Pazin
8 RI-Vežica
9 Cres
10 Zadar, Žrnovnica, Vrgorac, Vid
11 Trogir
12 Split


19:46
Ledeni je napisao/la:
Ercegovina u predvečerje

8)

slika

slika

slika

slika

slika

Bura dere u kotlini

slika

...sunce zalazi

slika

slika

slika

slika

slika


19:59
BIGFOOT je napisao/la:
Dnevna danas oko 11°C, a sad je 7°C, u Puntu slaba do umjerena bura kroz cijeli dan, ali je zato na mostu bilo prave bure..

Ovo je izmjereno na Vozu, kamenolom na Krku kraj samog mosta
U tih petnaestak minuta koliko sam uspio stajati vani, bilo je par refula preko 110km/h, ali nije se dalo duže stajati, ruke mi utrnule od hladnoće

slika

A sad malo prirodnih i meteoroloških ljepota

Velebitski kanal s predivnom kapom

slika

Pogled prema Grobniku

slika

:ljub:

slika

Rijetki bodljikavi grmovi koji uspiju stat na kraj s burom

slika

Velebit se sprema na spavanje i jednu hladnu jesensku noć

slika


TAĐIKI je napisao/la:
Oblačno, +4°C

18:30 - 19:00
slika slika

Par današnjih slika iz Savinjskih Alpa.

Zaleđeno jezero na 1900m...
slika

Kuča poreed jezera u snijegu
slika

MajkiMajk
slika

-5°C još nije dovoljno da bi potok zaledio
slika

Dobar je :ocu:
slika


21:10
Korda je napisao/la:
eto gorski kotar je krenuo sa zatrpavanjem:

slika

slika


Boki je napisao/la:
zigica je napisao/la:
vani pada umjerna kiša s jakom burom, a u višim predjelima mjesta već pada susnježica i snijeg, naravno nema stvaranja pokrivača ali je zanimljivo. temperatura se već sat vremena vrti oko 4 stupnja


Uvjerili smo se u to Tuono i ja kad smo prolazili iz Zlobina, fotke, ostatak u vremeplovu

Fužine
slika

Bura u Bakarcu
slika

Predvečerje nad Kvarnerom
slika

slika


Chinook je napisao/la:
Nemamo nijednu dvoznamenkastu temperaturu!

U minusu jedino Flengi

slika


Chinook je napisao/la:
Tuhobić opet praši :D

slika


22:39
Velebitska Bura je napisao/la:
Ajme ljudi slika danas!!! Svaka čast, ludilo! :D

Evo još malo :lol: Danas ludo na Velebitu! Strašna Bura i cjelodnevni snijeg uz sunce, zubato sunce...


Mnogi dijelovi primorske strane ostali su bez snijega kojeg je Bura doslovno pomela, jučer orkanska, danas olujna! Što je ostalo smrzlo je i neće nikuda.
slika

Novigrad kuha
slika

slika

Na starom mostu se jedva da stajati, kako je tek na novom!
slika

Neumorna Bura mete prašinu kojoj nikad nema kraja
slika

Udari vjerovatno dosežu orkansku snagu
slika

U Velebitskom kanalu kuha
slika

Jesen
slika

Ledene utvrde
slika

Cijeli dan iz kape pada snijeg, čak do samo 400m visine
slika

Bura nemilice frizira bukvu, naručena je trajna!
slika

Zbrkani semafor
slika

Posljednji preživjeli
slika

Ledeni jezik Bure
slika

Gore je prava brija
slika

Kapa monumentale
slika

Nebeska palma
slika

Dekor
slika

Pred kraj
slika

Bio je to krvav dan!
slika


23:54
Chinook je napisao/la:
Ravna Gora pod snijegom, Tuhobić također:

slikaslika

Snijeg tamo i dalje pada:

slika


ALEN je napisao/la:
Danas je bio dobar pljusak snijega na Učki :D Došao sam do dobre pozicije gdje se sve vidilo..ali onda sam išao natrag po aparat...pa opet tamo...već je bilo oslabilo.

Ali ipak je bilo nešto za uhvatit:
slika

slika

slika

slika

Vidi se i mala kapica...koja je dolaskom mraka bila nešto malo veća :roll:

SENIOR
Avatar
Postovi: 25857
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PostPostao/la Boki » 06 stu 2007, 01:11

21.10.

8:19
BIGFOOT je napisao/la:
jutro

Učka i riječko zaleđe osvanuli bijeli preko noći :jup: :ples:

Na Krku 7°C i umjerenop oblačno, slaba bura, na Velebitu gigantska kapa, bura se priprema tamo negdje visoko :D

slika


11:03
CROMETEO je napisao/la:
Čestitam Boce!!

Bura pojačava u Žrnovnici, povremeno ima čudnih razdoblja konstantno jakog vitra bez udara, uz oblačno vrijeme iman sad već Dorothy u primislima :lol: Ozbiljno ljudi su malo zabrinuti jer njuše da se nešto događa

slika

slika

Show Erika počinje, neka igre počmu :D

slika

A daje vrag odnija šalu svatila je i ova mušica koja uživo možete gledat ovdi

http://www.pljusak.com/spinut/wx.htm

slika


11:10
Chinook je napisao/la:
više ne, trebalo je vremena da se na pljusku obnovi podatak. kod mene je sunčano pa je zato toplije.

Trenutno 9,5°C, pojačao vjetar, sunce zašlo pa lagano pada.

slika


GORAN je napisao/la:
trenutno 3°C uz kišu nošenu sjevercem, iznad 600m pada snijeg :D

Boce čestitam na snijegu :!:

Temperatura zraka u 8 sati:

Bjelašnica -9 stepeni, Čemerno -3, Kupres, Han Pjesak -2, Ivan Sedlo -1, Sokolac 0, Sarajevo, Bihać, Tuzla, Bugojno, Livno, Sanski Most 2, Banja Luka, Gradačac, Doboj, Goražde 3, Trebinje 6, Neum 8, Čapljina, Mostar 9 i Stolac 10 stepeni.

slika

slika

Visina snijega jutros u 8 sati:

Kupres 10
Bjelašnica 8 cm


12:46
zigica je napisao/la:
pljusak snijega na 9°C, sve je u magli vani...vjerojatno se vidi i na kameri na naplati Krčki most


BIGFOOT je napisao/la:
Evo tog pljuska snijega zigica, cak ima i dekoraciju, predivnu dugu :D

slika


13:33
BIGFOOT je napisao/la:
Umjerena bura, samo na udare jaka, tako da još nema velikih valova

slika

U daljini Velebit potpuno prekriven kapom, a u kanalu već dobro praši bura

slika

Prvić i rt Škuljica gdje sam bio nedavno

slika

Plaža i FKK kamp Bunculuka

slika

Zubato sunce

slika


snowxpect je napisao/la:
malo zg/medvednica foto aktuale

slika

slika


CROMETEO je napisao/la:
zatišje prije bure i kod mene

produbila se Erika na 1004hPa

slika

oblačno i još potpuno suho, 11,9°C

slika

ono snježno nebo...

slika

slika

ljimuni

slika

bura

slika

stazama jeseni

slika


snow je napisao/la:
Ja sam išao sa svojim pahuljolovcima

slika
slika

Veliki dom na Platku

slika
slika

Mali dom
slika
slika

Pogled s Grada Grobnika jutros

slika
slika


16:55
CROMETEO je napisao/la:
AW jesi mi diga adrenalin, ja njemu cilo vrime 'šjor prvo se smirite'... :lol:

doša je do 700m!

slika

slika

slika

slika

slika


17:08
CROMETEO je napisao/la:
počela kišica u Žrnovnici, počea vitar jačat, počela temperatura padat :lol:

slika

slika


19:12
Chinook je napisao/la:
Ivica je napisao/la:
Ima li ikakve šanse za snijeg u Zagrebu?


postoji šansa da će padati i u Zagrebu, a možda se malo i uhvati ponegdje.

Gorski kotar tulumari :)

tunel tuhobić:
slika

ravna gora:
slika


Chinook je napisao/la:
na ravnoj gori pravi pokrivač već sad....

slika


Ned je napisao/la:
Koliko akcije :D

Danas sredinom dana, autocesta kod Ravne gore, malo snijega

slika

Pogled na Lokvarsko jezero, netko je već napravio snjegovića

slika

sunce i snijeg na Risnjaku

slika

a na Gornjem jelenju uz jaku buru mećava

slika


slika


slika

jedva sam stajao na cesti kako je puhalo,

a odmah nakon prijevoja sunce, ali tada mi se ispraznile baterije.. :(

U Labinu +6 uz dosta bure, prava zima


20:41
BIGFOOT je napisao/la:
Velebitska Bura je napisao/la:
Saki, ta linija koju si nacrtao bi trebao biti rub burne kape!

Blago ti se Boki, ovdje vrlo slabo za sada. Najviše me nervira što po Zadru uopće ne mogu procijeniti što je pod Velebitom! :roll:

Divota Ned!

Takt 9.5°C, slaba bura


Znam šta je na Krčkom mostu, tj. Vozu kraj mosta, a pretpostavljam da je tako i duž Velebita.

Upravo sam se vratio s najluđih pola sata provedenih na buri, sjediš u autu iza kamenog zida visokog oko metar a auto trese diže zadnji kraj, nevjerojatno.

Izašao sam dvaput van i stajao iza tog zida da me ne odnese iako me par puta odljepilo od zida :D :D :shock:

A rezultati su slijedeći :shock: :shock:

1. mjerenje

slika

2. mjerenje

slika


Ned je napisao/la:
21.10.2007 - 19:50

STANJE I PROHODNOST CESTA
Dionica autoceste A 1 od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok ponovno je zatvorena za sva vozila zbog olujnih udara bure.
Samo za osobna vozila promet je dopušten dionicom autoceste A 6 Delnice-Oštrovica, dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene i dionicom ceste D 54 Zaton Obrovački-Maslenica.

Paškim mostom promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motociklie (vozila I. skupine).
Krčkim mostom promet je dopušten samo osobnim vozilima, autobusima i teretnim vozilima do 6 t.
Mokrih kolnika od kiše ima u istočnoj Slavoniji te mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru pada gust snijeg. Na autocesti A 6 od Delnica do Bosiljeva snijega ima i na kolniku, pa promet teče otežano i uspreno. U Lici su kolnici samo mokri, uglavnom pada kiša ili slab snijeg.


BIGFOOT je napisao/la:
Zimska oprema :!:

21.10.2007 - 21:22
STANJE I PROHODNOST CESTA
Dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok ponovno je zatvorena za sva vozila zbog olujnih udara bure. Samo za osobna vozila promet je dopušten dionicom autoceste A 6 Rijeka –Zagreb između čvorova Delnice i Oštrovica, Paškim mostom, dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Svete Marije Magdalene i dionicom ceste D 54 Zaton Obrovački-Maslenica. Krčkim mostom promet je dopušten samo osobnim vozilima, autobusima i teretnim vozilima do 6 t. Zbog snjega obavezna je zimska oprema na cestama kroz Gorski kotar od Delnica do Kikovice. Vozačima savjetujemo da prema Rijeci voze autocestom do čvora Oštrovica te dalje državnom cestom preko Meje i Bakra. Mokrih kolnika od kiše ima u istočnoj Slavoniji te mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru pada gust snijeg. Na autocesti A 6 od Delnica do Bosiljeva snijega ima i na kolniku, pa promet teče otežano i uspreno. U Lici su kolnici samo mokri, uglavnom pada kiša ili slab snijeg.


Ned je napisao/la:
prava zimska situacija

21.10.2007 - 22:14

STANJE I PROHODNOST CESTA
Dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok zatvorena je za sva vozila zbog olujnih udara bure.Za sav je promet zatvorena i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački.
Samo za osobna vozila promet je dopušten dionicom autoceste A 6 Rijeka –Zagreb između čvorova Delnice i Oštrovica, Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene. Krčkim mostom promet je dopušten osobnim vozilima i autobusima. Most u Dubrovniku zatvoren je za I. skupinu vozila(motocikli, vozila s kamp prikolicama i autobuse na kat).

Zbog snijega kroz Gorski kotar prometuje se otežano i usporeno, a obavezna je zimska oprema na cestama:
-D 501 Meja-Oštrovica
-D 3 Stubica-Kupjak
-D 32 Crni Lug –Mrkopalj, te ostale ceste na području Delnica.
Na autocesti A 6 od Delnica do Bosiljeva snijega ima i na kolniku
, pa promet teče otežano i uspreno. Mokrih kolnika od kiše ima u Slavoniji, Dalmaciji, Lici te na sjevero-zapadu zemlje.


22:27
Korda je napisao/la:
to te ja pitam...

ravna gora

slika

čardak

slika


AdriaticStorm je napisao/la:
Juto u Splitu je osvanulo tmurno sa mirisom snijega.

Splitske ulice su bile potpuno prazne, tek oko podneva se moglo vidit poneki prolaznik.

Luka
slika

sv. Frane
slika
slika

Što li se sve neće vidit na novoj rivi :lol: :llooll: čokac je skroz pomodrio od leda a on žnjopa sladoled i hoda u kratkim hlačama :llooll:
slika
slika

Poluprazne Splitske kale
slika

I prazna riva
slika

Zima na mediteranu
slika


Tek pokoji prolaznik na Marmontovoj
slika

Da nema turista grad bi bio skroz prazan
slika


Poslijepodne je donjelo sniježnu zavjesu na mosoru :ljub:

slika
slika
slika
slika


23:12
Saki je napisao/la:
Meteorološki podaci sa autoceste (oni koji su dostupni)

slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


slika


23:21
Snigoljubac je napisao/la:
5°C!!!!!!!

Kiša,bura sve jača


U 23h

slika

SNIG ĆE!!!


23:27
Renato26 je napisao/la:
Odlične fotke AS. :D

Maločas sam se vratio sa terena,snijeg je prije pola sata tako gusto padao,da se je sve zabjelilo u nepunih 5 minuta.Padale su guste i velike krpe. :P
Sada je nešto slabiji snijeg,ali če sigurno opet pojačati.
Trenutno je oko 1.5-2 cm snijega.
Takt 0°C. :wink:

Slike. :D

Slike za vrijeme najjačeg padanja,padale su krpe od oko 2-3 cm :!:
slika
slika
slika
Snijeg se je dobro uhvatio za travu. :wink:
slika
slika
slika
Krpetine su se lijepile na beton. :P
slika
Snijeg se je hvatao i po granama. :wink:
slika

SENIOR
Avatar
Postovi: 25857
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PostPostao/la Boki » 06 stu 2007, 01:33

22.10.

00:07
Korda je napisao/la:
u Korenici opće ludilo :shock:

slika


CROMETEO je napisao/la:
čoviče opsadno stanje na forumu i neka :lol:

Količine oborina za sada:

Split 12mm (aladin :vidiga: )
Žrnovnica 9mm
Vrgorac 8mm
Trogir 4mm
Vid 4mm

****

U Žrnovnici samo slaba do umjerena bura :( ali temperatura je u jednom trentuku bila samo 6°C, vidim u Splitu 5°C. To je jednostavno prefantastično.

no po visini se događa ono šta su karte predvidjele, čuo sam se večeras sa Klisom i Sitno gorjim nema pahuljica iza 22h više, prešlo u čistu kišu

evo animacije naoblake od početka oborina u dalamciji sve do prije 15ak minuta (vidi se nova tura oborina sa juga koja stiže)

slika


Snigoljubac je napisao/la:
Ovo je ideš đurđa na kvadrat stvarno san prisritan jeste vi svjesni da ako temperatura padne još za samo 1°C da će to bit najladnija temperatura od početka godine u splitu,pa to je senzacija

Baš san gleda,najniža temperatura odkad se vrše mjerenja u st od 1948 godine u listopadu bila je 3.8°C...da nije ovako prokleto zatoplilo po visini ima bi se čemu nadat,to bi bila senzacija...po gfs-u na 1500m već je iznad nule...sad viruj mu neviruj...po tome teško da će i mosor osvanit u bjelome...to bi bila velika štetaSNIG ĆE!!!


5:36
Chinook je napisao/la:
Gorski kotar i Lika imaju obilan snijeg, joj šta bismo imali da je samo malo hladnije:

ravna gora:
slika

korenica:
slika

tuhobić:
slika

Karlovac kiša ili susnježica, GP Macelj isto nema snijega.
Kod mene dosad 4 mm, trenutna temperatura 3,2°C (porast sa 3,1°C prije par minuta).


7:56
snowxpect je napisao/la:
kiša i dalje pada, no ni ja ne vidim pahuljice ni u kojem postotku, starim biće

malo hak webcama za dušu
čardak

slika

korenica
slika

ravna gora
slika


9:03
BIGFOOT je napisao/la:
Jutros zaspao na bura čejs a možda bolje da nisam niti išao ako je izmjereno na mostu 57m/s, još mi je sinoć otkinulo poklopac od benzine i to sam tek jutros skužio :(

U Baški divlja olujna bura, lete kante za smeće i grane po cestama, ima jedno srušeno stablo na putu do Baške, i da pada sitna kišica na 7°C

U Baški se praši kao u Bakarcu, jako rijetko za Bašku

slika

Senjska vrata :D

slika

Velebit se izgubio u cijeloj ovoj ludnici

slika


Daysleeper je napisao/la:
Snijeg u Sarajevu

Sinoc

slika

Jutros

slika

slika

P.S. sad ću ja da kukam protiv snijega i zime kao dalmatinci ljetos protiv sunca i vrućina :D


Menthol je napisao/la:
Hm zadnjih sat vremena bura pojačava, a i bilo je nešto zrnatog snijega....

Izgleda da u Bakarcu dobro praši,
slika

Učka i dalje suha,
slika

linija oborine prema GK,
slika


9:50
Snigoljubac je napisao/la:
Temperatura 8°C ... bura jaka i vrlo jaka sa olujnim udarima

Jučer popodne ovako je počelo na mosoru

slika

Jutros je ovako

slika

slika

slika

Snig je sinoć pada vjerojatno vrlo nisko jer bili se već iznad 900m šta znaći da ja snig nošen burom pada i znatno niže!

Pozdrav iz Splita :D

SNIG ĆE!!!


Boki je napisao/la:
Upravo sam došao na faks, nevjerojatno da bure u gradu gotovo ni nema, a pola Pehlina je u rasulu, počevši odmah ispred moje zgrade.

Evo da ipak ostane dokaz od Erike
slika

slika

isprike zbog mutnoće, ali slikano je direkt u buru, tako da mi se svega našlo na objektivu :lol:

slično je i na većem dijelu Pehlina, kontejneri za smeće po cesti, počupane cerade, lišća u kubicima na sve strane, grane očerupane...


CROMETEO je napisao/la:
Sarajevo :shock: A jel ono raste naka palmica u Sarajavu kukala joj majka :shock: :lol:

E SLj hvala da i stavija slike , izgleda veličanstveno, iz podnoža to izgleda ovako

slika

slika

slika

slika

slika

satelit

slikaž

U Žrnovnici do ponoći 10.5mm, od ponoći 7,5mm. Debakla aladina i pun pogodak GFSa. trenutno 10°C uz jaku buru

Najhladnije je bilo oko 23 i jutros oko 8do 9h

slika

Minimalne

Kod:
1    Puntijarka (Croatia)    -2.9 °C
2    Parg (Croatia)    -1.2 °C
3    Daruvar (Croatia)    0.6 °C
4    Gospic (Croatia)    0.6 °C
5    Ogulin (Croatia)    0.7 °C
6    Bilogora (Croatia)    1.7 °C
7    Sisak (Croatia)    2.1 °C
8    Bjelovar (Croatia)    2.5 °C
9    Karlovac (Croatia)    2.5 °C
10    Krizevci (Croatia)    2.5 °C
11    Zagreb / Pleso (Croatia)    2.9 °C
12    Krapina (Croatia)    3.1 °C
13    Varazdin (Croatia)    3.2 °C
14    Zagreb / Maksimir (Croatia)    3.2 °C
15    Zagreb / Gric (Croatia)    3.4 °C
16    Slavonski Brod (Croatia)    3.8 °C
17    Gradiste (Croatia)    3.9 °C
18    Osijek / Cepin (Croatia)    4.0 °C
19    Osijek / Klisa (Croatia)    4.1 °C
20    Knin (Croatia)    4.3 °C
21    Split / Marjan (Croatia)    4.3 °C
22    Pazin (Croatia)    5.4 °C
23    Senj (Croatia)    5.4 °C
24    Sibenik (Croatia)    5.5 °C
25    Split / Resnik (Croatia)    5.6 °C
26    Rijeka / Omisalj (Croatia)    6.3 °C
27    Rijeka / Kozala (Croatia)    6.7 °C
28    Ploce (Croatia)    7.0 °C
29    Rab (Croatia)    7.2 °C
30    Zadar / Zemunik (Croatia)    7.3 °C
31    Hvar (Croatia)    7.5 °C
32    Pula Aerodrome (Croatia)    7.7 °C
33    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    7.8 °C
34    Zadar Puntamika (Croatia)    7.9 °C
35    Komiza (Croatia)    8.0 °C
36    Palagruza (Croatia)    8.0 °C
37    Mali Losinj (Croatia)    8.7 °C
38    Makarska (Croatia)    8.8 °C
39    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    9.2 °C
40    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    9.4 °C


oborine DHMZ do 8h

Kod:
1    Ogulin (Croatia)    32.0 mm
2    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    25.3 mm
3    Parg (Croatia)    23.0 mm
4    Daruvar (Croatia)    22.0 mm
5    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    18.0 mm
6    Puntijarka (Croatia)    16.3 mm
7    Gradiste (Croatia)    16.1 mm
8    Komiza (Croatia)    15.0 mm
9    Krapina (Croatia)    15.0 mm
10    Senj (Croatia)    15.0 mm
11    Slavonski Brod (Croatia)    14.5 mm
12    Hvar (Croatia)    12.7 mm
13    Sisak (Croatia)    12.2 mm
14    Ploce (Croatia)    12.0 mm
15    Split / Marjan (Croatia)    11.0 mm
16    Bjelovar (Croatia)    10.1 mm
17    Osijek / Cepin (Croatia)    10.0 mm
18    Karlovac (Croatia)    9.6 mm
19    Zagreb / Pleso (Croatia)    9.0 mm
20    Osijek / Klisa (Croatia)    9.0 mm
21    Varazdin (Croatia)    8.1 mm
22    Palagruza (Croatia)    8.0 mm
23    Bilogora (Croatia)    7.1 mm
24    Krizevci (Croatia)    7.0 mm
25    Split / Resnik (Croatia)    7.0 mm
26    Zagreb / Gric (Croatia)    6.0 mm
27    Zagreb / Maksimir (Croatia)    6.0 mm
28    Zavizan (Croatia)    4.5 mm
29    Knin (Croatia)    3.0 mm
30    Sibenik (Croatia)    3.0 mm
31    Gospic (Croatia)    2.3 mm
32    Zadar Puntamika (Croatia)    0.2 mm
33    Zadar / Zemunik (Croatia)    0.1 mm
34    Rijeka / Kozala (Croatia)    0.0 mm
35    Rab (Croatia)    0.0 mm
36    Mali Losinj (Croatia)    0.0 mm
37    Pazin (Croatia)    0.0 mm
38    Pula Aerodrome (Croatia)    0.0 mm
39    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    0.0 mm
40    Vela Sestrica (Croatia)    0.0 mm


BIGFOOT je napisao/la:
Bura još pojačala, temp pala na 6°C

U Senju sunce, bura u kanalu slaba :roll:

slika

Ludnica kakve dugo nije bilo u Baški

slika

slika


Tuono je napisao/la:
Kod:
Najjači udari vjetra na Crometeo postajama danas :

15,8 m/s  Žrnovnica
15,2 Rijeka Pehlin
14,9 Rijeka Vežica
14,3 Cres
13,9 Trogir
11,4 Split Spinut
11,2 Kašina,
10,6 Vid
9,8 Zadar Poluotok
8,8 Pazin, Buje
6 Ozalj
5,9 ZG Ferenščica
5,7 Vrgorac
5 Grdanjci, Velika Gorica
0 ZG Špansko12:23
COJA je napisao/la:
:pdd: :zim1: :ljub:

Ravna Gora

slika

Tuhobić:

slika

Korenica:

slika

Rožman brdo:

slika

Tunel Čardak:

slika


12:51
COJA je napisao/la:
Nevjerovatno koliko sada pljušti, monsun :shock: :!: :!: :!:


BIGFOOT je napisao/la:
VB zakon filmići :D

Bura ne posustaje, još uvijek olujna, pada neka nevidljiva kiša, ali cesta je konstantno mokra, bit će to i od posolice.

Valova skoro da i nema jer očito je bura slaba u kanalu

slika

Ali zato u Baški praši sve u šesnaest

slika

Zastava sa zimskim bojama :D

slika

Priroda se danas igra s oblacima

slika


14:00
CROMETEO je napisao/la:
počela kiša i temperatura pada, snig pada iznad 1100m :D

slika

slika


15:09
Boki je napisao/la:
Bura gotovo stala, još se malo vuče oko 1m/s

nebo je ovakvo
slika


Takt 7,4


Velebitska Bura je napisao/la:
Nekoliko fotki Bure za aktualne, ostalo u vremeplovu

Velebitski kanal kod Ražanca
slika

Veliki valovi
slika

Još jedna bitka za brod
slika

Valovi
slika

Pag i Velebitski kanal
slika

Prokuhalo
slika


Takt 11.0°C, slaba bura, oblačno


zzeljkoo je napisao/la:
slika
slika
slika
slika
slika
slika


CROMETEO je napisao/la:
MAX
Kod:
1    Makarska (Croatia)    14.8 °C
2    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    14.4 °C
3    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    13.6 °C
4    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    13.0 °C
5    Rab (Croatia)    12.7 °C
6    Mali Losinj (Croatia)    12.6 °C
7    Hvar (Croatia)    12.3 °C
8    Komiza (Croatia)    12.3 °C
9    Ploce (Croatia)    12.3 °C
10    Palagruza (Croatia)    12.0 °C
11    Split / Resnik (Croatia)    11.9 °C
12    Lastovo (Croatia)    11.8 °C
13    Zadar Puntamika (Croatia)    11.8 °C
14    Split / Marjan (Croatia)    11.5 °C
15    Rijeka / Kozala (Croatia)    11.2 °C
16    Pazin (Croatia)    10.9 °C
17    Pula Aerodrome (Croatia)    10.9 °C
18    Sibenik (Croatia)    10.8 °C
19    Senj (Croatia)    10.4 °C
20    Zadar / Zemunik (Croatia)    10.3 °C
21    Rijeka / Omisalj (Croatia)    10.2 °C
22    Krizevci (Croatia)    9.3 °C
23    Bjelovar (Croatia)    9.0 °C
24    Zagreb / Gric (Croatia)    9.0 °C
25    Zagreb / Maksimir (Croatia)    9.0 °C
26    Zagreb / Pleso (Croatia)    9.0 °C
27    Sisak (Croatia)    8.6 °C
28    Daruvar (Croatia)    8.5 °C
29    Knin (Croatia)    8.4 °C
30    Karlovac (Croatia)    8.2 °C
31    Krapina (Croatia)    8.2 °C
32    Bilogora (Croatia)    8.0 °C
33    Varazdin (Croatia)    7.9 °C
34    Slavonski Brod (Croatia)    7.5 °C
35    Osijek / Cepin (Croatia)    7.4 °C
36    Osijek / Klisa (Croatia)    6.7 °C
37    Ogulin (Croatia)    6.1 °C
38    Gradiste (Croatia)    5.9 °C
39    Gospic (Croatia)    4.0 °C
40    Puntijarka (Croatia)    0.5 °C
41    Parg (Croatia)    0.2 °C


OBORINE DO 14H DHMZ

Kod:
1    Ogulin (Croatia)    80.3 mm
2    Daruvar (Croatia)    56.8 mm
3    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    50.6 mm
4    Gradiste (Croatia)    48.4 mm
5    Parg (Croatia)    44.4 mm
6    Osijek / Cepin (Croatia)    37.0 mm
7    Senj (Croatia)    35.6 mm
8    Sisak (Croatia)    33.3 mm
9    Komiza (Croatia)    32.8 mm
10    Krapina (Croatia)    31.0 mm
11    Slavonski Brod (Croatia)    29.2 mm
12    Karlovac (Croatia)    27.6 mm
13    Bjelovar (Croatia)    26.6 mm
14    Hvar (Croatia)    25.2 mm
15    Osijek / Klisa (Croatia)    25.0 mm
16    Ploce (Croatia)    24.1 mm
17    Bilogora (Croatia)    24.0 mm
18    Split / Marjan (Croatia)    22.7 mm
19    Zagreb / Pleso (Croatia)    20.0 mm
20    Varazdin (Croatia)    19.6 mm
21    Zagreb / Maksimir (Croatia)    19.5 mm
22    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    19.0 mm
23    Zagreb / Gric (Croatia)    18.8 mm
24    Krizevci (Croatia)    18.5 mm
25    Puntijarka (Croatia)    16.1 mm
26    Zavizan (Croatia)    13.0 mm
27    Palagruza (Croatia)    10.0 mm
28    Split / Resnik (Croatia)    7.0 mm
29    Sibenik (Croatia)    6.4 mm
30    Knin (Croatia)    6.3 mm
31    Makarska (Croatia)    5.5 mm
32    Gospic (Croatia)    5.2 mm
33    Rab (Croatia)    2.9 mm
34    Rijeka / Kozala (Croatia)    0.9 mm
35    Zadar Puntamika (Croatia)    0.4 mm
36    Zadar / Zemunik (Croatia)    0.1 mm
37    Mali Losinj (Croatia)    0.0 mm
38    Pazin (Croatia)    0.0 mm
39    Pula Aerodrome (Croatia)    0.0 mm
40    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    0.0 mm
41    Vela Sestrica (Croatia)    0.0 mm


AdriaticStorm je napisao/la:
Mosorski snig
slika

Nikonaška obrana od zime... :lol:
slika

Nebeske kolure
slika

I dalje puše jaka bura
slika

Donja Kaštila
slika

Split i sniježni vrhovi Biokova
slika

SENIOR
Avatar
Postovi: 25857
Pridružen/a: 20 sij 2006, 17:56
Lokacija: Rijeka, Pehlin

PostPostao/la Boki » 06 stu 2007, 01:43

23.10.

9:21
COJA je napisao/la:
OD OVE CIKLONE PALO 52.1 mm oborine. Kiša opet pojačava i bit ce još mm oborine.

OBLACI DOLAZE S istoka/sjeveroistoka. DOLAZI NOVA KIŠNA MASA :!: :skoc:

slika


CROMETEO je napisao/la:
prikazat video na HRT a ne reć izvor :?

pola metra sljeme :shock:

pretežno oblačno splitu i kraća sunčana razdoblja, slaba bura i 13°c

slika

Erika jutros

slika

Kod:
Minimum temperature in 24h. 10/23/2007 at 08:00 UTC
(19 of 19 stations) 1    Puntijarka (Croatia)    -2.1 °C
2    Bilogora (Croatia)    2.2 °C
3    Zagreb / Pleso (Croatia)    3.5 °C
4    Slavonski Brod (Croatia)    3.8 °C
5    Gradiste (Croatia)    4.0 °C
6    Zagreb / Maksimir (Croatia)    4.0 °C
7    Osijek / Klisa (Croatia)    4.2 °C
8    Osijek / Cepin (Croatia)    4.4 °C
9    Zadar / Zemunik (Croatia)    8.2 °C
10    Ploce (Croatia)    8.6 °C
11    Split / Marjan (Croatia)    8.8 °C
12    Pula Aerodrome (Croatia)    9.1 °C
13    Split / Resnik (Croatia)    9.1 °C
14    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    9.4 °C
15    Zadar Puntamika (Croatia)    9.4 °C
16    Komiza (Croatia)    10.1 °C
17    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    10.2 °C
18    Makarska (Croatia)    11.7 °C
19    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    12.1 °C


Kod:
1    Ogulin (Croatia)    59.0 mm
2    Bjelovar (Croatia)    53.3 mm
3    Daruvar (Croatia)    50.0 mm
4    Karlovac (Croatia)    48.0 mm
5    Krapina (Croatia)    42.0 mm
6    Puntijarka (Croatia)    42.0 mm
7    Bilogora (Croatia)    39.0 mm
8    Osijek / Cepin (Croatia)    37.0 mm
9    Gradiste (Croatia)    36.0 mm
10    Osijek / Klisa (Croatia)    35.0 mm
11    Slavonski Brod (Croatia)    34.0 mm
12    Parg (Croatia)    33.0 mm
13    Sisak (Croatia)    32.0 mm
14    Zagreb / Pleso (Croatia)    31.0 mm
15    Varazdin (Croatia)    26.0 mm
16    Zagreb / Maksimir (Croatia)    24.0 mm
17    Krizevci (Croatia)    23.0 mm
18    Zagreb / Gric (Croatia)    22.0 mm
19    Senj (Croatia)    19.0 mm
20    Zavizan (Croatia)    18.0 mm
21    Komiza (Croatia)    9.0 mm
22    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    7.0 mm
23    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    5.9 mm
24    Rijeka / Omisalj (Croatia)    3.1 mm
25    Gospic (Croatia)    3.0 mm
26    Rab (Croatia)    2.5 mm
27    Rijeka / Kozala (Croatia)    1.2 mm
28    Split / Marjan (Croatia)    1.1 mm
29    Sibenik (Croatia)    1.0 mm
30    Split / Resnik (Croatia)    0.8 mm
31    Knin (Croatia)    0.5 mm
32    Makarska (Croatia)    0.2 mm
33    Ploce (Croatia)    0.2 mm
34    Zadar / Zemunik (Croatia)    0.2 mm
35    Pazin (Croatia)    0.1 mm
36    Zadar Puntamika (Croatia)    0.1 mm
37    Mali Losinj (Croatia)    0.0 mm
38    Pula Aerodrome (Croatia)    0.0 mm
39    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    0.0 mm
40    Vela Sestrica (Croatia)    0.0 mm


12:08
BIGFOOT je napisao/la:
Slaba bura, 10°C, promjenjivo oblačno

Velebitski vrhovi još uvijek u snježnim oborinama :D

slika

slika


19:39
matija2304 je napisao/la:
6°C
Kiša i dalje pada bez prestanka od nedjelje


21:52
COJA je napisao/la:
Ogimet je nadoso, od ove ciklone je palo 62.1 mm oborine

Kisa je napokon prestala

SLJEME 57 cm :skoc: :pdd: :pdd: :zim1:


23:17
Saki je napisao/la:
Kiša i dalje pada, Arso uporno ne pokazuje ništa. Ovo su prvi decilitri od Erike kod mene. Temperatura je malo pala i sada je8.2°C. Tlak zraka u blagom porastu.


snow je napisao/la:
Večer svima budnima

Danas max.10°C
Trenutno 6.4°C
Vlaga 90%
Tlak 1013hPa
Pada slaba kiša

A evo malo i sniježne idile sa Platka

slika

slika

slika

Pogled s vidikovca prema Učki koja se uopće nije zabijelia

slika

Vrh Kamenjaka(837m)

slika

24.10.

Velebitska Bura je napisao/la:
Slaba kiša i samo 8.2°C! Nisam to očekivao jutros! Uz umjerenu Buru vani je prava brija :zim1:

slika


COJA je napisao/la:
SLJEME 61 cm snijega


+5 C razvedrava se :!:


CROMETEO je napisao/la:
oblačno jutro u splitu, noćašnja kišica je nemjerljiva u žrnovnici nakapalo 1mm

Kod:
24 hours amount precipitation. 10/24/2007 at 08:00 UTC
(41 of 41 stations) 1    Puntijarka (Croatia)    27.0 mm
2    Bilogora (Croatia)    26.0 mm
3    Varazdin (Croatia)    26.0 mm
4    Daruvar (Croatia)    22.0 mm
5    Sisak (Croatia)    21.0 mm
6    Bjelovar (Croatia)    20.6 mm
7    Zagreb / Pleso (Croatia)    15.0 mm
8    Osijek / Klisa (Croatia)    14.1 mm
9    Karlovac (Croatia)    14.0 mm
10    Krapina (Croatia)    14.0 mm
11    Ogulin (Croatia)    14.0 mm
12    Osijek / Cepin (Croatia)    13.0 mm
13    Zagreb / Gric (Croatia)    12.0 mm
14    Zagreb / Maksimir (Croatia)    12.0 mm
15    Gradiste (Croatia)    10.0 mm
16    Krizevci (Croatia)    9.0 mm
17    Parg (Croatia)    9.0 mm
18    Slavonski Brod (Croatia)    8.7 mm
19    Zavizan (Croatia)    8.0 mm
20    Gospic (Croatia)    6.0 mm
21    Pazin (Croatia)    1.1 mm
22    Rijeka / Kozala (Croatia)    1.1 mm
23    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    1.0 mm
24    Knin (Croatia)    1.0 mm
25    Makarska (Croatia)    1.0 mm
26    Pula Aerodrome (Croatia)    1.0 mm
27    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    1.0 mm
28    Zadar Puntamika (Croatia)    0.8 mm
29    Hvar (Croatia)    0.7 mm
30    Senj (Croatia)    0.7 mm
31    Mali Losinj (Croatia)    0.6 mm
32    Zadar / Zemunik (Croatia)    0.4 mm
33    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    0.3 mm
34    Palagruza (Croatia)    0.1 mm
35    Rijeka / Omisalj (Croatia)    0.1 mm

Kod:
Minimum temperature in 24h. 10/24/2007 at 08:00 UTC
(38 of 38 stations) 1    Zavizan (Croatia)    -4.2 °C
2    Puntijarka (Croatia)    -1.1 °C
3    Parg (Croatia)    0.6 °C
4    Ogulin (Croatia)    2.7 °C
5    Bilogora (Croatia)    3.4 °C
6    Gradiste (Croatia)    3.6 °C
7    Varazdin (Croatia)    3.6 °C
8    Krapina (Croatia)    4.3 °C
9    Bjelovar (Croatia)    4.5 °C
10    Sisak (Croatia)    4.5 °C
11    Slavonski Brod (Croatia)    4.6 °C
12    Zagreb / Pleso (Croatia)    4.6 °C
13    Osijek / Cepin (Croatia)    5.0 °C
14    Zagreb / Maksimir (Croatia)    5.0 °C
15    Karlovac (Croatia)    5.1 °C
16    Pazin (Croatia)    5.1 °C
17    Osijek / Klisa (Croatia)    5.2 °C
18    Zagreb / Gric (Croatia)    5.3 °C
19    Knin (Croatia)    5.4 °C
20    Pula Aerodrome (Croatia)    6.1 °C
21    Senj (Croatia)    6.9 °C
22    Ploce (Croatia)    7.0 °C
23    Zadar / Zemunik (Croatia)    7.0 °C
24    Rijeka / Kozala (Croatia)    7.2 °C
25    Sibenik (Croatia)    7.3 °C
26    Rijeka / Omisalj (Croatia)    8.0 °C
27    Rovinj / Sv. Ivan Na Pucini (Croatia)    8.0 °C
28    Zadar Puntamika (Croatia)    8.0 °C
29    Dubrovnik / Cilipi (Croatia)    8.3 °C
30    Split / Marjan (Croatia)    9.0 °C
31    Mali Losinj (Croatia)    9.1 °C
32    Rab (Croatia)    9.6 °C
33    Split / Resnik (Croatia)    9.6 °C
34    Komiza (Croatia)    10.0 °C
35    Makarska (Croatia)    10.4 °C
36    Dubrovnik / Gorica (Croatia)    11.9 °C
37    Hvar (Croatia)    12.4 °C
38    Palagruza (Croatia)    12.8 °C


slika

ADMINISTRATOR
Avatar
Postovi: 4357
Pridružen/a: 21 pro 2005, 00:01
Lokacija: Split

PostPostao/la Boky » 21 ožu 2009, 11:56

Premješteno iz podforuma VREMEPLOV dana 20.03.2009. godine
:roll: OsloBože bodi! :lol:

Natrag na 2007. GODINA

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]