Tuesday, Jun. 19, 2018

Posjetite CROMETEO predavanja i radionice na Festivalu znanosti Split

Autor:

|

25.04.2017

|

Kategorije:

Posjetite CROMETEO predavanja i radionice na Festivalu znanosti Split

Ovogodišnji Festival znanosti s temom „Vrijeme – meteorološko i kronološko“ privuklo je brojne predavače i izlagače pa tako i Crometeo tim koji će u sklopu festivala održati brojna zanimljiva predavanja i radionice.

Utorak, drugi dan festivala, rezerviran je za predavanje „Hrvatski lovci na oluje“ koje će održati Rade Popadić, potpredsjednik udruge Crometeo u prostorijama Gradske knjižnice Marko Marulić s početkom u 19h. Prije samog predavanja svečano će se otvoriti i izložba meteoroloških fotografija „Vrijeme i nevrijeme“ koja će nam kroz objektive Crometeo članova pružiti pogled na sve ono što nam priroda može ponuditi.

U srijedu od 18:30h u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice (Kampus) održat će se predavanje Ivana Tomana člana udruge Crometeo i kreatora prognostičkih modela i stranice Meteoadriatic.net. On će u svom predavanju „Prezentacija MeteoAdriatic ARW modela na reanalizi meteoroloških događaja u prošlosti“ koristiti upravo te prognostičke modele kako bi uživo izveo cijeli postupak od kreiranja domene modela preko preuzimanja uvjeta za izabrani datum u prošlosti sa zanimljivim  meteorološkim događanjima.

Četvrtak je rezerviran za „Meteorološke pokuse“ koje će voditi mlađa sekcija Crometea, većinom sadašnjih studenata koji će svoje naučeno znanje na zanimljiv način pokušati prenijeti mlađim generacijama. Sama radionica prigodna je za sve osnovnoškolce, ali i starije. Svi sudionici moći će vidjeti pokuse kao što su tornado i oblak u boci, kako nastaje kiša, što se događa sa zrakom kada ga zagrijavamo i još mnogo toga. Radionica će se održati u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice (Kampus) s početkom od 17:30h.

Komentari

Share This Article

Related News

Poruka glavnog tajnika WMO-a povodom  Svjetskog dana voda (22. 3.) i Svjetskog meteorološkog dana (23. 3.)
Svjetski meteorološki dan: Na Zvjezdanom selu Mosor puštanje u rad meteo postaje, panoramske kamere i besplatno predavanje!
METEOADRIATIC Od danas dostupna najdetaljnija hrvatska aplikacija za vremensku prognozu: Stotine lokacija i produkata!

O Autoru

Rade Popadić