Saturday, Sep. 22, 2018

Proljetno vrijeme vikenda nastavlja se i idući tjedan

Autor:

|

11.03.2018

|

Kategorije:

Proljetno vrijeme vikenda nastavlja se i idući tjedan

Iza nas je prvi po vremenu proljetni vikend. Prvi puta ove godine u Slavoniji je temperatura dohvatila 20°C pa i koji stupanj više. Najtoplije je bilo u Novoj Gradišci gdje je bilo čak 22°C. U isto vrijeme na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru vrijeme je više nalikovalo na jesen, uz čestu kišu, a ponegdje je u Gorskom kotaru već palo preko 50mm kiše, kao primjerice na Platku gdje je automatska postaja do sada zabilježila čak 69mm kiše. A kiše će tamo, ali i ostatku Hrvatske padati i dalje, pa će vjerojatno ta vremenska pojava biti zabilježena svakog dana idućeg tjedna.

Sutra ujutro će u većem dijelu unutrašnjosti biti djelomice sunčano, ali se prema sredini dana očekuje dnevni razvoj naoblake pa bi u posljepodnevnim satima ponegdje moglo biti pljuskova, ponajprije u Slavoniji, gdje nije isključena i prva ovogodišnja grmljavina. U Gorskom kotaru od jutra uglavnom pretežno oblačno uz povremenu kišu. Vjetar umjeren jugozapadni, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj ponegdje povremeno i jak jugozapadni. Ujutro svježe uz temperature između 6 i 11°C, a dnevna u gorskim područjima između 6 i 9°C, u središnjoj Hrvatskoj 16 do 18°C a u Slavoniji će dosegnuti i 20°C, ponegdje možda i stupanj više.

Na Jadranu u ponedjeljak i dalje promjenjivo uz povremenu kišu i pljuskove najviše na riječkom području te u Dalmatinskoj zagori.  Vjetar na sjevernom Jadranu umjeren do jak južni i jugozapadni, u ostatku slabiji.  Na sjevernom dijelu za koji stupanj toplije nego u nedjelju, a na južnom temperatura bez veće promjene.

U utorak će oblaka biti nešto više a pljuskovi i kiša će biti češća pojava iako se ne očekuju veće količine. Jugozapadnjak će napokon posustati, a temperature će  bit koji stupanj niža, kako jutarnja tako i popodnevna. Na Jadranu i dalje promjenjivo uz povremenu kišu ali i slabljenje vjetra.

U srijedu nas očekuje vjerojatno više sunčanih razdoblja, ali još će povremeno biti kiše. Vjetar slab a temperatura slična kao u utorak.U četvrtak je vjerojatnost za kišu najmanja ovog tjedna, ali ponovno će zapuhati jugozapadni vjetar i jugo kao predznak nove izraženije promjene vremena koja je moguća za vikend.

Rijeka Bednja ponegdje se u Hrvatskom zagorju izlila iz korita, autor: Denis Vlašić

Komentari

Share This Article

Related News

Rujansko ljeto
Osijek (Klisa): Rekordna dnevna rujanska količina kiše
Pijavica pogodila Podstranu

O Autoru

Zdenko Kordić