Thursday, Feb. 23, 2017

Vrijeme

Autor:

|

23.12.2012

|

Kategorije:

Srijeda, 22.02.2017.
Četvrtak
Petak
Kopno
U srijedu suho i još toplije. Izmjenjivat će se oblaci i sunce. Jačat će jugozapadni vjetar koji mjestimice može imati i pojačane udare, a tlak zraka će padati. Danju ugodno toplo, možda čak i do 16 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija će se postupno kvariti pa su kod meteoropata moguće tegobe.
More
Srijeda će biti suha i djelomično sunčana, većinom na sjevernom Jadranu uz promjenjivu naoblaku. Veći dio dana puhat će slab vjetar različitih smjerova, navečer će zapuhati slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 2 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 11 do 16°C.
Kopno
U četvrtak većinom suho i još toplije. Izmjenjivat će se oblaci i sunce. Oblačnije u Gorskom kotaru gdje mjestimice može pasti malo kiše. Jačat će jugozapadni vjetar koji mjestimice može imati i vrlo jake udare, a tlak zraka će padati. Noćna temperatura većinom između 0 i 8 Celzijevih stupnjeva. Danju ugodno toplo, možda čak i do 17 Celzijevih stupnjeva. Četvrtak bi mogao biti najtopliji dan u ovom tjednu.

U petak stiže jača promjena vremena. Tlak zraka će padati, a tijekom dana će biti sve više oblaka. Dolazi i kiša koja mjestimice može biti obilnija, osobito u drugom dijelu dana i u noći na subotu. Vjetar će poslijepodne s jugozapadnog okrenuti na sjeverne smjerove uz zahladnjenje pa će u gorju kiša prijeći u snijeg uz nastanak snježnog pokrivača, a malo mokrog snijega može biti i u nižim područjima. Prijepodnevna temperatura od 10 do 15, a popodne i navečer sve niža.
More
Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će tijekom četvrtka. Iako će u većini krajeva još biti suho, uglavnom je na Kvarneru moguće malo kiše. Puhat će umjereno jugo, na moru u drugom dijelu dana pojačano, ponegdje i jako u večernji satima. Jutarnje temperature zraka u laganom porastu, najviše dnevne od 9°C u riječkom zaleđu do 16°C ponegdje u Dalmaciji.

Petak će biti pretežno oblačan. Povremeno će padati kiša, osobito u drugom dijelu dana kada će lokalno biti pljuskova i grmljavine. Lokalno do kraja dana može pasti preko 40 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjereno do jako jugo, prvo će oslabiti na sjevernom Jadranu. Navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature na većem dijelu obale iznad 10°C. Najviše dnevne temperature od 11 do 16°C.

Komentari

Share This Article

Related News

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića
Ekstremno kišovit studeni na riječkom području i u Gorskom kotaru: Najveći meteorološki događaj u Hrvatskoj u 2016. godini
Vremeplov: Ceres veličanstveni u Zagrebu