Friday, May. 29, 2020

O nama / Kako postati član

https://dl.dropboxusercontent.com/u/89731277/crometeo/cm2c.jpg

Pogledajte dokumentarni film o prvih 10 godina Crometa

Udruga Crometeo (puni naziv: Crometeo – motrenje i prognoziranje vremena), neprofitna je udruga iz Hrvatske, sa sjedištem u Splitu, koja okuplja ljubitelje meteorologije, vremenskih (ne)prilika, fotografije i ekologije. Broji na stotine članova iz Hrvatske, regije i svijeta.

Naziv udruge je: Udruga CROMETEO – motrenje i prognoziranje vremena.
Skraćeni naziv udruge je: CROMETEO.
Sjedište udruge je u SPLITU, Table 27.

ŽIRO-RAČUN: 2484008-1103832104
IBAN:HR98 2484 0081 1038 3210 4
SWIFT adresa: RZBHHR2X
MATIČNI BROJ: 02126915
OIB: 86907587396
Službeni e-mail: info@crometeo.hr
Kontakt mobiteli:
095/810-8000 (Rade Popadić, osnivač Crometea)
098/912-4249 (Kristijan Božarov, predsjednik udruge)
095/333-2211 (Ante Beus, tajnik udruge)

Zamisao o osnivanju udruge koja će se baviti meteorološkim temama razvila se spontano i rezultat je odličnog timskog rada na stranicama www.crometeo.net i www.crometeo.hr. Crometeo forum je otvoren 15.12.2003, što se uzima za službeni datum osnivanja Crometeo tima.  Porast broja članova i tema na forumu, doveo je do pokretanja Crometeo portala 2005. godine. Forum i portal zaslužni su za okupljanje ljubitelja meteorologije iz Hrvatske i inozemstva. Sve jača suradnja među članovima,  kao i stvaranje prijateljstava, dovelo je do ideje o osnivanju udruge koja je brzo realizirana. Osnivačka skupština održana u proljeće 2006. na Zvjezdanom selu Mosor i tada je odlučeno da se osniva udruga “Crometeo – motrenje i prognoziranje vremena”, ili skraćeno “Crometeo”. Udruga okuplja meteorologe amatere, profesionalce, ljubitelje prirode ili jednostavno simpatizere udruge.

Jedan od najznačajnijih oblika izravnog druženja članova Crometeo tima jest “Meteo meeting” – organizirani višednevni susret članova iz svih hrvatskih regija i okolice. Kratak pregled dosadašnjih druženja pogeldajte ovdje.

Gradski ured za opću upravu (Grada Zagreba), donio je 14. rujna 2006. godine Rješenje o odobravanju upisa Crometeo udruge u registar udruga Republike Hrvatske. Od studenog 2012. je naša udruga postala punopravna članica Zajednice tehničke kulture grada Splita, zajenice koja okuplja brojne udruge, od kojih su mnoge srodne nama.

Osim foruma i portala, Crometeo je suosnivač dvaju iznimno popularnih web stranica: Mreže automatskih meteoroloških postaja – www.pljusak.com , kao i stranice s najdetaljnijim prognostičkim kartama za Hrvatsku: www.maps.meteoadriatic.net.

Crometeo većinu svoga rada prezentira putem Interneta, no članovi udruge vrlo su aktivni i na “terenu”. Tako smo pokrenuli i realizirali čitav niz edukativnih programa (predavanja, radionice), izložbi fotografija, prikazivanja interaktivnih materijala te druženja uživo s građanima, a sve bez vlastitih prostorija!

POSTANITE ČLAN UDRUGE CROMETEO!

Pozivamo vas da postanete član Crometeo udruge! Vrijedna smo udruga koju čini vrlo kvalitetno članstvo svih dobnih generacija. Članom Crometeo udruge može postati svaka domaća i inozemna fizička ili pravna osoba. Svojim članstvom možete pomoći rad Crometeo udruge. Članarina iznosi 70 kuna za jednu godinu. Udruga je donijela odluku o obiteljskom članstvu. Ukoliko se više članove jedne obitelji planira učlaniti jedna osoba plaća 70 kuna, a svaka slijedeća 20 kuna. Inozemna osobe mogu platiti članarinu u protuvrijednosti spomenutog iznosa u eurima, a na način određen Zakonom o platnom prometu zemlje iz koje se plaća.

Molimo sve članove koji uplate članarinu da po uplati na e-mail: info@crometeo.hr pošalju podatke: ime i prezime, puna adresa, kontakt telefon.

Svaki član u primjerenom roku mora dobiti člansku iskaznicu.

Primjer ispravno ispunjene uplatnice za plaćanje članarine:

slika

Od 2014. godine, svaki je član dužan ispuniti ovaj jednostavan OBRAZAC u Wordu i poslati ga na info@crometeo.hr

Izgled članske iskaznice (Dizajn iskaznice: Marijana Blažev Dobrovolec i Josip Roglić, izrada: 1klik.com.hr):

clanska.jpg

***

Predsjednik Crometeo udruge je KRISTIJAN BOŽAROV (Zagreb).
Zamjenik predsjednika je RADE POPADIĆ (Split).
Tajnik udruge je ANTE BEUS (Split).

Ovih troje članova su, ujedno, i osobe ovlaštene za zastupanje udruge.

Upravni odbor udruge čine:
• Kristijan Božarov
• Rade Popadić
• Ante Beus
• Daniel Pavlinović
• Branimir Bujas.

cm1wa.jpg

Važnije Crometeo djelatnosti popraćene na Internetu:

IZLOŽBE FOTOGRAFIJA

Izložba fotografija 2013.
* Najava izložbe
Izložba fotografija 2011.
* Makarska
* Zadar
* Rijeka
* Split
Izložba fotografija 2009.
* HTV prilog
Izložba fotografija 2007.
* Prilog fotoakademije

PREDAVANJA

* Predavanje 25.11.2012. “Klima Mosora”
* Predavanje 6.10.2012. “Predviđanje opasnih meteoroloških pojava”
* Predavanje 21.3.2012. “Svjetski meteorološki dan”