Wednesday, Oct. 27, 2021

Dubrovački “Lovci na oluje” fotografijama se predstavili tivatskoj publici (FOTO)

Autor:

|

06.02.2015

|

Kategorije:

Dubrovački “Lovci na oluje” fotografijama se predstavili tivatskoj publici (FOTO)

U galeriji “Buća – Luković” u Tivtu u četvrtak je otvorena izložba fotografija dubrovačkih Storm Chasers – Lovaca na oluje, kao dio IPA projekta “Baština pokretač razvoja” prekogranične suradnje koji realiziraju partneri iz Tivta i Dubrovnika.

Izložene su fotografije dubrovačkih “Lovaca na oluje” Borisa Bašića, Zlatka Baraća, Hrvoja Margaretića i Daniela Pavlinovića.

Storm Chasers – Lovci na oluje je skupina dubrovačkih fotografa koji se bave meteorološkom fotografijom, a iako svaki od njih ima svoj autentičan pristup motivu, povezuje ih vrijeme i krajolik Dubrovnika, prikazan u drugačijem, nesvakidašnjem svjetlu, u dramatičnoj atmosferi vremenskih neprilika.

Cilj izložbe je predstaviti Dubrovnik iz druge perspektive, onaj koji nije na razglednicama.

IPA projekt “Baština pokretač razvoja” ima za cilj uspostavu suradnje između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baštine u Hrvatskoj i Crnoj Gori kroz provedbu zajedničkih programa, edukaciju, te prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju razine svijesti o vrijednosti kulturno-prirodne baštine kao pokretača daljeg razvoja. (Hina)

Foto: Bokanews.me

d02

d03

d04

d05

d06

d07

d08

d09

Komentari

Share This Article

Related News

Kredarica:  20.8°C – Novi lipanjski temperaturni rekord i druga najviša temperatura u povijesti mjerenja
Svibanjski snježni rekordi na Triglavu
Saharski pijesak došao do Islanda

O Autoru

Rade Popadić