Thursday, Jul. 16, 2020

Brza fronta (opet) osvježila unutrašnjost: Nevrijeme u Kninu

Autor:

|

13.07.2015

|

Kategorije:

Brza fronta (opet) osvježila unutrašnjost: Nevrijeme u Kninu

Nakon nedjeljnih vrućina osvježenje je u unutrašnjosti donijela nova oslabljenja fronta koja se tijekom dana brzo premještala preko naših krajeva.  Najviše dnevne temperature su u unutrašnjosti bile i do desetak stupnjeva niže od onih izmjerenih u vruću nedjelju. Tako je u Varaždinu danas izmjereno najviših 22°C, a u nedjelju je bilo  vrućih 32°C.  U većini kopnenih krajeva ponedjeljak je donio maksimalne temperature od 25 do 27°C.   Na Jadranu se i dalje   uglavnom zadržalo vruće s temperaturama od 30 do 33°C. Najtoplija je bila Makarska sa 34°C, a toliko je u 14 sati izmjereno i u Metkoviću i Imotskom. Istaknimo i da je na Mljetu  u 14 sati izmjereno 37°C.

I u Kninu je danas maksimalna temperatura dosegnula 34°C. Međutim Knin i okolicu je u rano poslijepodne zahvatilo izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom koji je puhao brzinom od 16 m/s (57.6 km/h).   Prema večeras dostupnim podacima, do 14 sati je palo 16.5 litara kiše, ali je barem nekoliko litara palo i u slijedećem satu. Nevrijeme je naglo spustilo temperaturu zraka, pa je nakon vrućih 31°C u 13 sati u 14 sati izmjereno 21°C.

Uz dosta oblaka, malo kiše je  palo mjestimice u unutrašnjosti i na jugu Kvarnera.  U Rabu je palo 5 litara, na Zavižanu 4,  Puntijarci 2.7 , Zagrebu 2.2, Varaždinu 1 litra.

Radarski prikaz oborina od 12 do 15 sati (DHMZ)

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned