Saturday, Sep. 21, 2019

Bura na Paškom mostu dosegla udare od 158 km/h, za sav promet zatvorena Maslenica!

Autor:

|

20.09.2015

|

Kategorije:

Bura na Paškom mostu dosegla udare od 158 km/h, za sav promet zatvorena Maslenica!

Na Jadrnau puše najjača bura posljednjih nekoliko mjeseci. U noći na ponedjeljak na većem dijelu Jadrana bura je dodatno ojačala, pa se olujni udari javljaju i u Dalmaciji. Bura u Dalmaciji najjače puše na makarskom području. U Makarskoj su do ponoći zabilježeni udari do 100 km/h, a u Brelima do 110 km/h. Na Splitskom području bura najjače puše kod Klisa, gdje su zabilježeni udari do 100 km/h, a udare do 90 km/h bilježi šibensko područje.

Najjači udari bure bilježe se u podvelebitskom primorju, osobito na području Maslenice gdje su do ponoći zabilježeni orkanski udari preko 140 km/h. Najjači udari vjetra u Hrvatskoj do ponoći zabilježeni su na Paškom mostu, gdje je bura puhala na udare do čak 158 km/h.

Jaka i olujna bura puhat će do jutra, a onda će tijekom dana postupno slabiti.

HAK javlja da je zbog bure za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) od Senja do Karlobaga i Paški most.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na mostu Rječina na riječkoj obilaznici. Vozačima savjetujemo da zbog povremeno olujnih udara vjetra poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama.

Komentari

Share This Article

Related News

Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni
Fronta otpuhala vrućine
Knin: 41.0°C

O Autoru

Rade Popadić