Tuesday, Aug. 11, 2020

Bura na Paškom mostu dosegla udare od 158 km/h, za sav promet zatvorena Maslenica!

Autor:

|

20.09.2015

|

Kategorije:

Bura na Paškom mostu dosegla udare od 158 km/h, za sav promet zatvorena Maslenica!

Na Jadrnau puše najjača bura posljednjih nekoliko mjeseci. U noći na ponedjeljak na većem dijelu Jadrana bura je dodatno ojačala, pa se olujni udari javljaju i u Dalmaciji. Bura u Dalmaciji najjače puše na makarskom području. U Makarskoj su do ponoći zabilježeni udari do 100 km/h, a u Brelima do 110 km/h. Na Splitskom području bura najjače puše kod Klisa, gdje su zabilježeni udari do 100 km/h, a udare do 90 km/h bilježi šibensko područje.

Najjači udari bure bilježe se u podvelebitskom primorju, osobito na području Maslenice gdje su do ponoći zabilježeni orkanski udari preko 140 km/h. Najjači udari vjetra u Hrvatskoj do ponoći zabilježeni su na Paškom mostu, gdje je bura puhala na udare do čak 158 km/h.

Jaka i olujna bura puhat će do jutra, a onda će tijekom dana postupno slabiti.

HAK javlja da je zbog bure za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) od Senja do Karlobaga i Paški most.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na mostu Rječina na riječkoj obilaznici. Vozačima savjetujemo da zbog povremeno olujnih udara vjetra poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić