Friday, Jul. 10, 2020

Bura nasukala brodove na sjevernoj strani Marjana! (FOTO, VIDEO)

Autor:

|

05.03.2015

|

Kategorije:

Bura nasukala brodove na sjevernoj strani Marjana! (FOTO, VIDEO)

Orkanska bura ne prestaje raditi probleme diljem Dalmacije, pa tako i u Splitu.

Naš čitatelj dojavio nam je da su se dva broda nasukala na sjevernu stranu Marjana. Kao što možete vidjeti u video zapisu, dva su se broda nasukala kod Prve vode. Radi se o brodovima Krka i Orebić. Treći se brod navodono kratkotrajno nasukao dosta zapadnije, a radi se o brodu Vranjic. Ipak, kasnije je uspio isploviti prema Čiovu.

Prema informacijama naših čitatelja, Krka i Orebić bili su usidreni u Sjevernoj luci, a onda su iz nepoznatih razloga krenuli prema sjevernoj strani Marjana.

Splitski lučki kapetan, Davor Vidan, potvrdio nam je da su dva broda nasukana na sjevernoj strani Marjana, nedaleko od Prve vode, te da još jedan brod pluta put Čiova.

– Brodovi su se nasukali oko 15 sati. Trenutno ne možemo napraviti puno, moramo pričekati vrijeme da se smiri. Na brodovima nije bilo članova posade. Naime, bili privezani u luci u Svetom Kaji, a najvjerojatnije je zbog jakog vjetra pukao konop i brodovi su se odvezali te doplutali do Prve vode – kazao je Vidan.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestili su da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci pet minuta iz 15 sati dobila dojavu da su popucali konopi na teretnim brodovima koji čekaju rezalište. Osim Krke i Orebića, koji su se nasukali na sjevernoj strani Marjana, popucao je konop i na brodu Vranjic. On se nakon nasukavanja, u 16,40 sati uslijed bure odsukao, a bura ga je odnijela prema Čiovu.

– Prilikom nekontrolirane plovidbe brodovi nošeni burom udarili su u lukobran ratne luke „Lora“ te se ubrzo nasukali. Vlasnik brodova „Splitska plovidba“ je odmah angažirao plovila „Brodospasa“. Na poziciju su upućena dva tegljača, a na poziciju nasukanja upućen je i brod Lučke kapetanije Split, no pristup nasukanim brodovima nije bio moguć – poručio je David Radas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Foto, video: Krešimir Dražić / CROMETEO

7

Foto: Miroslav Lelas

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić