Friday, Jan. 22, 2021

Evo što nam ciklona Iskra donosi sljedećih dana

Autor:

|

09.07.2014

|

Kategorije:

Evo što nam ciklona Iskra donosi sljedećih dana

Donosimo detaljnu prognozu vremena za sljedeća tri dana.

KOPNO:

u srijedu promjenjivo i još svježije. Bit će dosta oblaka, ali i kraćih sunčanih razdoblja. Povremeno može biti kiše, pljuskova i grmljavine. Mjestimice je moguće i jače nevrijeme praćeno udarima vjetra, većom količinom kiše u kratko vrijeme pa čak i tučom. Još ujutro i prijepodne slab do umjeren jugozapadni vjetar, a sredinom dana i popodne zapuhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka većinom od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 Celzijeva stupnja, u istočnoj Slavoniji možda i do 26°C.

Zbog utjecaja ciklone četvrtak bi mogao biti oblačniji i hladniji dan. Povremeno se očekuje kiša ili pljusak s grmljavinom, a oborine u većini krajeva mogu biti obilne. Najviše kiše očekuje se ujutro i prijepodne u Gorskom kotaru i Lici, sredinom dana u središnjim krajevima, a popodne u Slavoniji. Lokalno je moguće i nevrijeme. Puhat će povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, u Slavoniji sredinom dana možda kratkotrajno jugoistočnjak. Dosta će osvježiti pa će temperatura zraka cijeli dan biti uglavnom između 18 i 22 Celzijeva stupnja, u gorskim područjima malo hladnije, a na istoku Slavonije malo toplije.

U petak će kiše količinski biti manje, ali i dalje neće proći suho. Dosta oblaka, kraća sunčana razdoblja, a povremeno kiša ili pljusak. Puhat će povremeno umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 13 do 18, a najviša dnevna između 19 i 24 Celzijeva stupnja.

JADRAN:

U srijedu će na sjevernom Jadranu biti vrlo promjenjivo uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a mjestimice je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme te veće količine oborine u kratkom vremenu. U Dalmaciji znatno više suha vremena uz duža sunčana razdoblja. Tamo će samo mjestimice biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom, ali će se u mnogim krajevima veći dio dana zadržati suho. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, vjetar na moru prolazno može biti pojačan s vrlo jakim udarima. Na moru je moguća ciklonalna plima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 23°C ponegdje u riječkom zaleđu do 28°C ponegdje u Dalmaciji.

U četvrtak vrlo promjenjovo na cijelom Jadranu. Bit će umjereno do znatno oblačno, ali uz povremena sunčana razdoblja. Kiša, pljuskovi i grmljavina bit će češći nego prethodnih dana. Mjestimice je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme s tučom, ciklonalna plima, na moru se ne isključuje mogućnost pojave pijavica, a lokalno će pasti preko 40 litara oborine po kvadratnom metru. Obilnije oborine su na sjevernom Jadranu izglednije u prvom, a u Dalmaciji u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno do jako jugo i lebića. Navečer podno Velebita umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima od 16 do 20°C. Najviše dnevne temperature većinom od 19 do 25°C.

U petak i dalje promjenjivo. U noći će obilnijih pljuskova uglavnom jiš biti na otvorenom moru i južnoj Dalmaciji. Danju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremenu uz kišu, pljuskove i grmljavinu koji će biti manje izraženiji nego u četvrtak. Jugo i jugozapadnjak danju će okretati na sjeverozapadnjak koji će biti umjeren, poslijepodne na moru Dalmacije ponegdje i jak. Jutarnje temperature bez veće promjene, a najviše dnevne od 21 do 27°C.

Naslovna fotografija: Boris Bašić

Komentari

Share This Article

Related News

Izbor za naj meteo događaj 2020. godine
U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov