Saturday, Jul. 4, 2020

(Još jedan) topli Božić

Autor:

|

25.12.2015

|

Kategorije:

(Još jedan) topli Božić

I ove godine nije bilo bijelog  Božića.  Malo zimskog ugođaja bilo je  u nizinama  unutrašnjosti gdje je ujutro zabilježen mraz uz najniže temperature od -3 do 0°C. Zanimljivo je da je u Bednji u 7 sati ujutro izmjerena temperatura od -4.5°C. Mraza je bilo i u unutrašnjosti Dalmacije.  Najniže jutarnje temperature su na Jadranu imale vrijednosti od 4 do 11°C.

Jutarnja magla se u većini krajeva brzo razišla, a najduže se, i veći dio dana zadržala u Podravini i na istoku Slavonije.   Uz obilje sunčanog vremena u mnogim su  krajevima  najviše dnevne temperature bile dvoznamenkaste.   Izmjereno je od 4°C u Gospiću pa do 15°C u Daruvaru i Ogulinu.  U Osijeku je najviša dnevna temperatura porasla samo do 5°C, a u Slavonskom Brodu do 13°C  i Novoj Gradiški do 14°C. Toplo je bilo i u najvišem gorju. Na Zavižanu je danas temperatura porasla do 9°C. Večeras je izmjereno i 3 cm snijega.

Najtoplije je bilo na Jadranu gdje su u većini mjesta uz obilje sunčanog vremena izmjerene najviše dnevne temperature od 14 do 16°C.  Najtoplije je bilo u Dubrovniku i Makarskoj sa 17°C.  I temperature mora su na jugu Jadrana i dalje visoke za doba godine i jednake su ili i malo više od najviših dnevnih temperatura zraka.  U Splitu, Komiži, Hvaru i Dubrovniku temperatura mora je danas iznosila 17°C.

Naslovna slika: Božić u Splitu  – Foto: Bozidar Vukičević / CROPIX

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned