Saturday, Jul. 4, 2020

Jutarnja magla na Jadranu (Foto, Video)

Autor:

|

03.04.2016

|

Kategorije:

Jutarnja magla na Jadranu (Foto, Video)

Stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme, kakvim je završio ožujak nastavlja se i u prvim danima travnja.  Od meteoroloških zanimljivosti koju je donijela prva travanjska nedjelja , uz najviše dnevne temperature koje odgovaraju svibnju a ne travnju, izdvojimo i jutarnju maglu na dijelu Jadrana. Magla je u ranim jutarnjim satima zabilježena na splitskom i dubrovačkom području, a slike magle stigle su i sa Malog Lošinja. Ipak, nije dugo potrajala pa je nedjelja protekla u znaku sunčanog vremena kao i u  cijeloj zemlji. Dojam sunčanog vremena nije previše kvarila ni povremena visoka naoblaka.

Jutro je u dijelu unutrašnjosti bilo svježe. U središnjim i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti minimalne jutarnje temperature su bile stupanj ili dva iznad nule. U Varaždinu se temperatura spustila do 0.6°C.  U Slavoniji je ujutro izmjereno od 3 do 5°C. Na moru su najniže jutarnje temperature bile ujednačene i kretale su se uglavnom od 10 do 12°C.  Najviše dnevne temperature su na Jadranu imale vrijednosti od 18 do 22°C, a u unutrašnjosti od 22 do 24°C. Najtopliji je bio Knin s najvišom dnevnom temperaturom od 25.6°C.

Toplo je i u višem gorju. Tako je na Zavižanu izmjerena najviša dnevna temperatura od 15°C.  Tijekom dana se visina snježnog pokrivača smanjila za novih 8 cm, pa je večeras izmjereno 30 cm.  U Gorskom kotaru snijega ima samo na visinama iznad oko 1200 metara.

Zabilježimo i da je u 17 sati poslijepodne kod Dubrovnika izmjerena temperatura mora od 17.6°C.

Magla u Kaštel Sućurcu, hyperlapse by Mijo Jaredić. 03.04.16

Magla u Dubrovniku  – Foto: Denis Zlatković

Maglovito jutro u Stobreču 03.04.2016.
Foto: Marina Blažević Photography

Magla u Mokošici kraj Dubrovnika
Foto: Dario Darko Vuletić

Jutros jaka magla u Splitu
Foto: Marino Ninčević

Split – foto Ton95/Crometeo forum

slika

Magloviti Lošinj, 3.4.2016.
Foto: Sandro Puncet Photos

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned