Thursday, Jul. 2, 2020

Kakav vikend je pred nama?

Autor:

|

03.10.2014

|

Kategorije:

Kakav vikend je pred nama?

Ušli smo u doba godine kad imamo velike kontraste u vremenu između Jadrana i unutrašnjosti. Kopneni krajevi, osobito nizinski, uglavnom borave u magli ili oblacima s rosuljom, a na Jadranu je vedrije i sunčanije. Načelno će ovo vrijediti i za ovaj vikend uz napomenu da će na južnom Jadranu, zbog utjecaja bliske ciklone, biti promjenjivije tijekom vikenda uz moguće pljuskove. Opširnije u nastavku.

KOPNO:

U petak puno oblaka s mjestimičnom slabom kišom. No, ostat će ugodno. Čini se da bi količina kiše bila mala i samo lokalno pa će mnoga mjesta u unutrašnjosti proći suha. Moguća su i kraća sunčana razdoblja, vjerojatnije poslijepodne. Temperatura zraka u jutarnjim satima malo će porasti, a najviša dnevna možda će pasti za koji stupanj, ali i dalje bi bila blizu 20 Celzijevih stupnjeva, od 16 do 19°C.

U subotu u početku dosta oblaka, mjestimice i malo slabe kiše. Poslijepodne su vjerojatnija kraća sunčana razdoblja i suho vrijeme. Temperatura zraka bez veće promjene, jutarnja uglavnom od 9 do 14°C, a najviša dnevna od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Slično vrijeme će se zadržati i u nedjelju. Većinom suho, ali uz dosta magle i niske naoblake. Kraća sunčana razdoblja su vjerojatnija u popodnevnim satima. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13°C, a najviša dnevna i dalje uglavnom od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

JADRAN:

U petak će u većini predjela biti pretežno sunčano. U srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji uz promjenjivu naoblaku samo ponegdje može biti malo kiše. U većini krajeva će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita u prvom dijelu dana jaka s olujnim udarima, oslabit će u drugom dijelu dana, a uz obalu Dalmaciji vjetar će danju okrenuto na slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 14°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Subota većini predjela donosi pretežno sunčano vrijeme. Samo će ponegdje u Dalmaciji, uz prolazno povećanu naoblaku, biti slabe kiše ili pljuskova, većinom na otvorenom moru i dijelu Zagore. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju će okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Nedjelja će biti pretežno sunčana ili vedra u na većem dijelu Jadrana. U srednjoj, a osobito u južnoj Dalmaciji, uz promjenjivu naoblaku može biti slabih i prolaznih pljuskova. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov