Wednesday, Jun. 23, 2021

Kako je izgledao lov na buru s udarima preko 150 km/h (FOTO)

Autor:

|

10.12.2014

|

Kategorije:

Kako je izgledao lov na buru s udarima preko 150 km/h (FOTO)

.Prva prava bura aktualne klimatološke zime zapuhala je na cijelom Jadranu početkom ovoga tjedna. Olujnih, pa i orkanskih udara, nije bilo samo podno Velebita, već i na Kvarneru, Istri i u Dalmaciji. Primjerice, u Makarskoj su udari bure prelazili 100 km/h, a u Splitu i orkanskih 120 km/h.

Nije iznenađenje da je bura i ovoga puta najjača bila u podvelebitskom kanalu, ali i okolici krčkog mosta. Prema podacima DHMZ-a, na Paškom i Krčkom mostu bura je imala najjače udare preko 160 km/h, a na nekoliko lokacija podno Velebita blizu 170 km/h.

Gradijent tlaka zraka između ciklone na jugu i grebena anticiklone sa zapada tijekom srijede sve je više slabio nad našim područjem, pa je i vjetara tijekom dana bio u konstantnom slabljenju.

Bura je svoj vrhunac imala u utorak i u noći na srijedu, a prvu pravu prosinačku buru nisu propustili snimiti brojni Crometeo fotografija od Istre do Dubrovnika. Josip Bučić iz Zadra tijekom utorka je boravio u okolici Posedarja i Vinjerca, a što je zabilježio foto objektivom pogledajte u priloženoj galeriji.

Foto: Josip Bučić

Komentari

Share This Article

Related News

U lovu na pomrčinu Sunca
Samo u Dalmaciji: Kako su snijeg i led odrasle ponovno učinili (sretnom) djecom!
Pogledajte kako je izgledalo probijanje kroz višemetarske nanose snijega na biokovskoj cesti

O Autoru

Rade Popadić