Saturday, Jul. 4, 2020

Kako je olujni “splitski” oblak izgledao iz daljine? (FOTO)

Autor:

|

17.06.2014

|

Kategorije:

Kako je olujni “splitski” oblak izgledao iz daljine? (FOTO)

Brojne fotografije velikog grmljavinskog nevremena na širem splitskom području objavljene su tijekom ponedjeljka. Najjače grmljavinsko nevrijeme godine pogodilo je područje Šolte, Čiova, Splita, Trogira, Kaštela, Solina i Splita.

Dok je većina objavljenih fotografija s područja koje je nevrijeme najjače pogodilo, član Crometeo foruma Marin Pitton se nalazio se relativno daleko od olujnog oblaka, na zapadu. Marin se smjestio na brdu visokom oko 200 metara iznad mjesta Drage.

Marin je opisao svoj stormchase:

Već u 2 i pol poslijepodne prijatelj i ja smo zauzeli poziciju na brdu iznad Draga, čekajući dolazak nevremena. Sve do večernjih sati izgledalo je prilično razočaravajuće, te smo se iza 8 sati odlučili vratiti u Zadar. Spuštajući se niz brdo, odjednom nam je “zasvijetlio” cijeli istočno horizont i tada smo shvatili da se tamo razvija iznimno velik kumulonimbus. Počeo je svijetliti gotovo svake sekunde! To je značilo samo jedno – vraćamo se na brdo!

Našoj radosti nije bilo kraja kada smo vidjeli da su se 3 gotovo “bezazlena” oblaka spojila u jedan moćan grmljavinski oblak. Oko sat vremena oluja je producirala i po nekoliko električnih pražnjenja u sekudni, tako moćan sustav na ovom području dugo nisam vidio!

U nastavku pogledajte prekrasne fotografije olujnog oblaka nad Splitom i okolicom koje je snimio Marin Pitton.

slika

slika

slika

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U lovu na pomrčinu Sunca
Samo u Dalmaciji: Kako su snijeg i led odrasle ponovno učinili (sretnom) djecom!
Pogledajte kako je izgledalo probijanje kroz višemetarske nanose snijega na biokovskoj cesti

O Autoru

Rade Popadić