Thursday, Apr. 2, 2020

Kolosalni ples pijavica blizanki u Italiji (FOTO, VIDEO)

Autor:

|

06.11.2014

|

Kategorije:

Kolosalni ples pijavica blizanki u Italiji (FOTO, VIDEO)

U jutarnjim satima četvrtka ispred zaljeva Diano Marina – Riviera dei Fiori u Italiji snimljen je fascinantan meteorološki prizor. Dvije pijavice rotirale su jedna oko druge, a iz podnice olujnog kumulonimbusa bilo je još nekoliko pokušaja stvaranja novih pijavica – funnel clouda (rotirajućih oblaka).

Ove dvije elegantne pijavice – “blizanske” brzo su osvojile meteorološke portale diljem Europe…

Foto & video: Liguriainside.it

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

Oluje i poplave diljem Italije

Elementarne nepogode u Italiji ne pokazuju znakove jenjavanja, a talijanski mediji javljaju kako je u srijedu navečer situacija na cijelom poluotoku i dalje bila kritična, prenosi Corriere della Sera.

Najveće štete uzrokovalo je izlijevanje rijeke Carrione, u području kraj grada Carrare, gdje su tisuće ljudi morale napustiti domove, javlja index.

U četvrtak je u Rimu objavljeno izvanredno stanje, vlasti upozoravaju građane da ne koriste automobile, pozivajući ih da ostaju u svojim domovima dok se nevrijeme ne umiri.

U školama je otkazana nastava do daljnjega.

Iz glavnoga grada Italije službenici upozoravaju kako se radi o “iznimnoj situaciji, drugačijoj od svega što je dosad viđeno na tom području”, piše Corriere.

U Veneciji je razina vode dosegla maksimalnih 121 centimetara.

Poplave, odroni i prekidi opskrbe strujom

Za četvrtak je proglašeno stanje visokoga rizika i za područja Frusinatea i Ciociarije. Situacija je složena i na području Valtelline u Rimu, koju su pogodile poplave, odroni, a česti su i prekidi opskrbe električne energije.

U velikom broju gradova zbog poplavnih kiša rijeke se izlijevaju iz korita, što uzrokuje kako obustavu prometa, tako i prekid održavanja nastave, od grada Viterba koji se nalazi sjeverno od Rima, pa sve do Siracuse na istočnoj obali Sicilije.

Crvena uzbuna

Talijanska Služba za zaštitu objavila je kako je na snazi “crveni stupanj” rizičnosti, unatoč tome što trenutačno nema nestalih ni poginulih osoba.

Poboljšanje vremena očekuje se tek za vikend.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić