Wednesday, Jun. 3, 2020

Konačno oborine…

Autor:

|

02.01.2016

|

Kategorije:

Konačno oborine…

Nakon ekstremno sušnog prosinca, s prvim danima Nove godine stigla je i  prva ciklona koju smo nazvali Ranko. Tijekom nedjelje će se njen centar nalaziti nad Jadranom.

Oborine su počele već u prijepodnevnim satima. Na sjevernom Jadranu je padala kiša, u Gorskom kotaru je u početku oborina uz kišu bilo i kiše koja se smrzavala u dodiru s tlom, a u Slavoniji je padao  slab snijeg. U poslijepodnevnim i večernjim satima oborine su jačale. Na Jadranu pada kiša, a u unutrašnjosti snijeg.

Prema podacima DHMZ-a (do 19 sati) najviše kiše je palo u Malom Lošinju, 31 litra na kvadratni metar.  Slijede Senj sa 16 mm, Rijeka Kozala i Omišalj 16, Pula aerodrom 15, Pazin 14 mm…Po podacima sa mreže pljusak.com obilnija kiša je pala na dijelu riječkog područja.  Na postaji Dujmići (kod Bakra) je (do 21:30 sati) izmjereno čak 58 litara kiše.

Nakon što je prosinac u čitavoj zemlji prošao bez ijedne pahulje snijega, večeras je na DHMZ postajama izmjeren snježni pokrivač.  Na Zavižanu je izmjereno 7 cm, u Karlovcu 6 cm,  Pargu, Sljemenu i aerodromu Zagreb 4 cm, Sisku i Zagrebu 3 cm.

HAK večeras upozorava da snijeg otežava vožnju u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji.

Najviše dnevne temperature su u  većini kopnenih krajeva  imale vrijednosti od –1°C  do 1°C. Na Jadranu je bilo toplije s temperaturama od 8°C na sjeveru do 13°C na jugu.

Lipovljani – foto: Luka Štelma

Zagreb – Foto: Kristijan Dobrovolec

Zagreb – foto: Ronald Bilobrk

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned