Saturday, Jul. 4, 2020

Konačno zahladilo

Autor:

|

28.11.2016

|

Kategorije:

Konačno zahladilo

Dugo očekivani prodor hladnog zraka sa sjevera Europe u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka je zahvatio i naše krajeve. Fronta koja je donijela promjenu tek je ponegdje prošle noći i danas donijela slabe oborine. U gorju je palo malo snijega (samo Parg i Zavižan su ujutro imali 1 cm snijega), a poneka snježna pahulja je rano ujutro i prijepodne zalepršala i u središnjim i sjevernim krajevima unutrašnjosti, poslijepodne i navečer na istoku Slavonije, a  snijeg  je večeras padao i na Mosoru.

U unutrašnjosti je zapuhao sjeverac, a Jadranom se brzo proširila jaka i olujna bura zbog koje ima problema u prometu i zatvorenih cesta  (Paški most, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Temperature zraka su danas primjerenije dobu godine. Najviše je zahladilo u gorju. Tako je najviša dnevna temperatura na Zavižanu danas iznosila samo -4°C, a večeras se spustila na -10°C, kao i na Biokovu. U nizinama unutrašnjosti najviše dnevne temperature su bile jednoznamenkaste (od 5 do 8°C), na Jadranu od 9°C na sjeveru do 13°C u Dalmaciji. Najtoplije sa temperaturama do 15°C se zadržalo još na jugu Jadrana (Dubrovnik, Makarska).

 bura u Ražancu, 28. 11. 2016.
Foto: Antonio Papić Photography

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned