Sunday, Jul. 5, 2020

(Kratki) predah od ciklona

Autor:

|

25.08.2014

|

Kategorije:

(Kratki) predah od ciklona

Posljednji ponedjeljak u mjesecu kolovozu donio je (sudeći prema prognozi) kratkotrajni predah od ciklona. Nakon što je još u noći od nedjelje na ponedjeljak i rano ujutro ponegdje u unutrašnjosti još bilo malo kiše, dan je, uz dosta sunčanog vremena osobito na Jadranu,  bio uglavnom suh. Tijekom dana je stigla samo jedna dojava o kratkotrajnom pljusku na području Sinja.

Jutro je bilo najsvježije u višem gorju. Na Zavižanu se temperatura spustila do 4.4°C.  U nizinama su se minimalne temperature kretale od 10°C u unutrašnjosti Istre (Pazin) do 14°C na istoku Slavonije.  Duž obale su se minimalne temperature kretale uglavnom od 16°C do 21°C.

Najviše dnevne su u unutrašnjosti imale vrijednosti od 21 do 24°C, a duž Jadrana od 25 do 29°C.  Vruće je bilo samo u  danas  najtoplijem  Hvaru  sa 31°C.

I dok će u većem  dio Dalmacije do kraja kolovoza i dalje ostati stabilno i vrlo  toplo, unutrašnjost i sjeverni Jadran će „ispratiti“ još jednu ciklonu i frontu. Biti će to već dvanaesta ciklona nad našim krajevima od početka klimatološkog ljeta. Kao što smo već danas najavili u tjednoj prognozi, izgledno je da će i  početak rujna početi s ciklonalnim utjecajem.

Izlazak Sunca na Kamenu pored Splita, 25.8.2014. Foto: Sandra Kruhek

Suton u Zadru. Foto: Photo Danijela Pedišić

Idiličan kasnoljetni suton u Zadru, 25.8.2014. Foto: Roberto Lerga Photography

Ribanje i ribarsko čavrljanje, Zadar, 25.8.2014. Foto: Boris Kačan Photography

Prekrasno predvečerje u Biogradu, 25.8.2014. Foto: Foto: Milan Lakić

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned