Tuesday, Aug. 11, 2020

Ledeno jutro: Krasno, Crni Lug -16°C, Varaždin -15°C

Autor:

|

08.02.2015

|

Kategorije:

Ledeno jutro: Krasno, Crni Lug -16°C, Varaždin -15°C

Nedjeljno jutro je, osobito u središnjim i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i gorju donijelo vrlo niske temperature.  Uz debeli snježni pokrivač na tlu živa se  tijekom noći i u ranim jutarnjim satima spustila i ispod -10°C, a  takav se dan u klimatologiji naziva „ledeni dan“.  Najviša minimalna temperatura u unutrašnjosti je izmjerena jutros u Gradištu, -5°C.

Po podacima sa mreže  automatskih postaja pljusak.com najniža temperatura od -16°C je jutros izmjerena u mjestu Krasno. Isto toliko je po podacima DHMZ-a izmjereno u Crnom Lugu.  Još neke minimalne temperature izmjerene jutros: Varaždin -15°C,  Tuhelj -14°C,  Križevci -13°C,  Krapina, Zagreb, Karlovac, Zavižan  -12°C, Sisak -11°C.

Vrlo hladno je bilo i u unutrašnjosti Istre i u zaleđu Kvarnera. Tako je se tempeartura u Pazinu, kao i u mjestu Čavle kod Rijeke spustila na -6°C.  Temperaturnih minusa je bilo i uz obalu sjevernog Jadrana (Poreč -4°C, Rijeka i Pula -1°C), u unutrašnjosti Dalmacije (-1 do -3°C).  Uz obalu Dalmacije je izmjereno od 1°C (Zadar, Šibenik) do 7°C (Dubrovnik).

Visine snijega su slične onima od subote. Na vrhu popisa je i dalje Begovo Razdolje, jutros sa 158 cm snježnog pokrivača.

Minimalne temperature zraka, 8.2.2015. www.pljusak.com

 slika

Sunger –  Termometar je jutros pokazivao -10°C (foto: Marko Krema II)

Vrbovec se u nedjeljno jutro  probudio na -12°C – foto: Kristijan Spajić

slika

Trnovec Bartolovečki – foto: Tihomir Županić

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned