Sunday, Jul. 5, 2020

Malo snijega zabijelilo gorje

Autor:

|

07.12.2014

|

Kategorije:

Malo snijega zabijelilo gorje

I vikend protječe  u znaku utjecaja sredozemne ciklone Feliks. Uz pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje je  i tijekom subote bilo oborina, ali su za razliku od prethodnih dana izostale ekstremnije količine.

Po podacima DHMZ-a u zadnja 24 sata (do 7 sati) najviše kiše  je palo na jugu Jadrana. U Dubrovniku je izmjereno 35 mm, na aerodromu Ćilipi 29 mm. Na ostalim postajama je palo manje od 15 mm.

U višim predjelima je u subotu navečer i tijekom noći počeo i padati snijeg. Jutros je u Begovu Razdolju izmjereno 8 cm snijega, na Zavižanu 4 cm, Sljemenu i Udbini 2 cm. Prvi puta ove sezone se zabijelila i Učka. Slab snijeg u višem gorju pada i u nedjeljno prijepodne.

Minimalne noćne i jutarnje temperature su samo u najvišem gorju bile negativne. Najhladnije je sa -3°C bilo na Zavižanu, a takva temperatura se zadržava i u prvom dijelu nedjelje. Na Puntijarci je izmjeren minimum temperature od -0.4°C. U Gorskom kotaru i Lici jutros su izmjerene temperature od 0 do 3°C, a u nizinama unutrašnjosti  od 4 do 5°C.  Na Jadranu je raspon jutarnjih temperatura veći. Izmjereno je od zimskih 6°C u Senju (uz jaku buru) do 11°C u Makarskoj i Dubrovniku.

Naslovna fotografija: Prvi puta ove jeseni se zabijelila Učka (foto: Daniel/Crometeo forum)

Platak, 7.12.2014. 

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned