Wednesday, Aug. 5, 2020

Nakon Hrvatske i BiH, nevrijeme pogodilo Srbiju: I za danas crveni MeteoAlarm

Autor:

|

06.08.2014

|

Kategorije:

Nakon Hrvatske i BiH, nevrijeme pogodilo Srbiju: I za danas crveni MeteoAlarm

Srbiju je sinoć i tijekom noći pogodilo jako nevrijeme s olujnim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim područjima i dalje je na snazi crveni alarm, najviši stupanj upozorenja za ekstremne vremenske nepogode.

Nevrijeme koje je u utorak zahvatilo područja Karlovca, Siska i dio zapadne Slavonije, te dio Bosne i Hercegovine, preselilo se tijekom noći i u Srbiju, uz pljuskove i grmljavinu.

Jaka kiša praćena vjetrom poglavito je zahvatile zapadne dijelove Srbije, što je prouzročilo jake bujice pa se u Loznici izlila rijeka Štira i poplavila dio grada. Pokrenuta su i klizišta u Malom Zvorniku, a bez struje su ostali pojedini dijelovi Užica, Valjeva, Kruševca i Vrnjačke Banje.

Zbog obilnih padalina u pojedinim gradovima izazavan je prometni kolaps, a u prekidu je i nekoliko lokalnih cesta u istočnom dijelu Srbije.

Državni hidrometeorološki zavod Srbije crvenim alarmom i dalje upozorava da su u središnjem i zapadnom dijelu zemlje moguće ekstremne vremenske neprilike koje mogu ugroziti živote i pričiniti veliku materijalnu štetu.

Tijekom katastrofalnih poplava sredinom svibnja u Srbiji su stradale 54 osobe, a šteta na stambenim objektima, infrastrukturi i u gospodarstvu procjenjena je na više od 1,5 milijarde eura. (Hina)

Naslovna forografija: SerbianMeteo

MeteoAlarm za Srbiju za srijedu:

Komentari

Share This Article

Related News

Kredarica:  20.8°C – Novi lipanjski temperaturni rekord i druga najviša temperatura u povijesti mjerenja
Svibanjski snježni rekordi na Triglavu
Saharski pijesak došao do Islanda

O Autoru

Rade Popadić