Wednesday, Jun. 3, 2020

Nestabilan i utorak

Autor:

|

15.07.2014

|

Kategorije:

Nestabilan i utorak

Iako je ciklona koja je u nedjelju i ponedjeljak donijela brojna meteorološka uzbuđenja odmaknula na jugoistok Europe, vremenske prilike se još nisu potpuno stabilizirale. Uz dosta sunčanog vremena, kojeg je najviše bilo na Jadranu,  sredinom dana i poslijepodne u sjeveroistočnoj struji je  počeo  razvoj olujnih oblaka.

Kiše i pljuskova s grmljavinom bilo je u kopnenim krajevima, ali i u unutrašnjosti i na zapadnoj obali Istre. Jače nevrijeme s tučom  je poslijepodne zahvatilo područje Kutjeva. Ipak, po podacima sa meteoroloških postaja, obilnije oborine su danas izostale. Po podacima DHMZ-a u Pazinu je palo 11.3 mm kiše, u Ogulinu i na Bilogori 9 mm, Daruvaru 5 mm.  Po podacima sa mreže automatskih postaja pljusak.com u Oštarijama je palo 13 mm, u Turjaku kraj Požege 10 mm, u Virovitici 9 mm.

U odnosu na prethodne dane danas je zatoplilo, pa je izmjereno i nekoliko temperatura iznad 30°C. To za sredinu klimatološkog ljeta ne bi trebala biti velika vijest, ali u dosadašnjem dijelu ljeta su vrući dani više iznimka nego pravilo. Danas je u većem dijelu zemlje izmjerena maksimalna temperatura od 26 do 29°C. Najtopliji je, po podacima DHMZ-a  bio Hvar sa 30.6°C.

 Tuča na kutjevačkom području. Izvor: 034portal.hr

slika

Cb zapadno od Koprivnice – foto: Marko Posavec

 slika

slika

slika

Tučonosan Cb nedaleko od Lipovljana, oko 17 sati – foto: Luka Štelma

slika 

Zagreb – foto: Vesna Holjevac

slika

slika

slika

slika

slika

Prelog, pogled prema Kalniku – foto:  Mirko Hanžeković

slika

slika

 

 

 

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned