Sunday, Jul. 12, 2020

Nestabilan utorak u unutrašnjosti

Autor:

|

24.06.2014

|

Kategorije:

Nestabilan utorak u unutrašnjosti

Razdoblje nestabilnog i promjenjivog vremena nastavlja se i nakon dolaska kalendarskog ljeta. U očekivanju  izraženije promjene vremena koju u srijedu donosi nova ciklona (Gracija) i utorak je u unutrašnjosti donio  promjenjivo i nestabilno vrijeme.  Već je u ranim jutarnjim satima grmljavinski pljusak zahvatio sjeverozapadne krajeve unutrašnjosti, uključujući i zagrebačko područje. Sredinom dana je pljuskova i grmljavine bilo u Posavini.  Kasno poslijepodne i navečer  su pljuskovi s grmljavinom bili sve češći u sjeverozapadnim i sjevernim krajevima  unutrašnjosti, te u Slavoniji.

Najviše kiše je danas, po podacima sa mreže automatskih postaja pljusak.com palo na sjeverozapadu Hrvatske:  Trnovec Bartolomečki  30 mm, Mala Subotica 23 mm, Črešnejvo 19 mm. Po podacima DHMZ-a  (do 20 sati) u Križevcima je palo 19 mm, a u Krapini i Zagrebu (Maksimir) 14 mm.

Područje Slavonskog Broda je kasno večeras zahvatilo nevrijeme s obilnom kišom i tučom.

Najviše dnevne temperature su u unutrašnjosti imale vrijednosti od 22 na sjeverozapadu (Križevci, Varaždin)  do 29°C u Karlovcu i Ogulinu. U Kninu je izmjereno i vrućih 31°C Na sunčanijem i danas stabilnijem Jadranu  danas je bilo vrlo toplo i vruće, s temperaturama od 28 do 30°C. Najtopliji je bio Šibenik sa 32°C.

Jača grmljavinska nevremena danas su zahvatila dijelove Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Na aerodromu Brnik kod Ljubljane je palo 50 litara kiše.

Wall cloud na superćeliji kod Zagreba. Foto: Maja Potnar

slika

 Zagreb – foto: Vesna Holjevac

slika

slika

Kasnopopodnevni pljusak u Trnovcu Bartolovečkom pokraj Varaždina. Foto: Tihomir Županić 

slika

slika

 

Linija pljuskova koja je kasno poslijepodne  prelazila  preko Međimurja, snimljena 15-ak kilometara južnije iz Koprivnice. Foto: Mirko Hanžeković

slika

slika

 Ivanec – foto: Zoran Stanko

slika

 

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned