Friday, Jan. 22, 2021

Nestabilna subota

Autor:

|

27.06.2015

|

Kategorije:

Nestabilna subota

Stabilizacija vremena nakon izraženije fronte i ciklone koja je preko naših krajeva prešla sredinom tjedna potrajala je samo dva dana. Nakon što su četvrtak i petak donijeli pretežno sunčano i suho vrijeme,  subota je u dijelu zemlje bila nestabilnija. Ispred frontalnog poremećaja koji se danas zadržavao zapadnije od naših krajeva, od sredine dana, a osobito poslijepodne i  navečer je došlo do pritjecanja vlažnijeg i nestabilnijeg zraka.  Mjestimične kiše, pljuskova i grmljavine je bilo u zapadnim i središnjim krajevima unutrašnjosti, u Gorskom kotaru te na riječkom području, a u večernjim satima i na sjeverozapadu Istre. Na većem dijelu Jadrana, dan je bio ipak suh uz dosta sunčanog vremena.

Po podacima sa mreže automatskih postaja pljusak.com  najviše kiše je palo u Hrvatskom zagorju uz granicu sa Slovenijom. U Bedekovčini je palo 25.4 mm,  na postaji Viča Sela kod Krapinskih Toplica 21.6 mm, u Samoboru 16, Oroslavju 11.4, Velikoj Gorici 10.9 …Po podacima DHMZ-a (do 20 sati) najviše kiše je palo u Pargu 21mm, Krapini 15 mm, Sisku 14 …

Nakon što je proteklih nekoliko dana u mnogim krajevima unutrašnjosti donijelo jednoznamenkaste minimalne temperature zraka, jutros je takvih bilo samo u Gorskom kotaru i Lici  (6 do 8°C). U nizinama unutrašnjosti  su izmjerene minimalne temperature od  10 do 14°C, a na moru uglavnom od 18 do 20°C, a u Rabu i 21°C. Najviše dnevne temperature su i u unutrašnjosti i na Jadranu u najvećem broju mjesta imale vrijednosti od 26 do 29°C.    U Dubrovniku je izmjereno 29.8°C, a u Šibeniku 30.4°C.

Naslovna slika:  Zalazak u Zagrebu – foto: Bruno Fantulin

Komentari

Share This Article

Related News

Izbor za naj meteo događaj 2020. godine
U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni

O Autoru

Ned