Wednesday, Aug. 5, 2020

Nestabilni srpanjski dan(i)…

Autor:

|

17.07.2014

|

Kategorije:

Nestabilni srpanjski dan(i)…

Nestabilni srpanjski dani se redaju jedan za drugim.  Nakon sunčanog jutra i prijepodneva,  oko podneva je počeo pojačani razvoj oblaka, a slično kao i u srijedu prvi grmljavinski oblaci su nastali nad zapadnom Slavonijom. Istovremeno su se grmljavinski oblaci razvili i na splitskom području.  Nevrijeme je bilo osobito jako na području Marine i Vinišća.

Pljuskova i grmljavine je sredinom dana i u rano poslijepodne bilo  u dolini Neretve, na jugozapadu Istre te na području Primoštena.  U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima grmljavine i pljuskova je bilo i u središnjoj Istri i na zapadu unutrašnjosti.  Jače nevrijeme s obilnom kišom i mjestimičnom tučom je  večeras zahvatilo i područja na istoku Slavonije koja su stradala u svibanjskim poplavama.

U Kaštel Gomilici je palo 12 litara kiše, a toliko je izmjereno i u Vodnjanu na jugu Istre, podaci su sa mreže automatskih postaja pljusak.com.

U  većini krajeva i danas su najviše dnevne temperature prelazile vrućih 30°C. Po podacima DHMZ-a najtopliji je bio Šibenik sa 33,5°C, a u unutrašnjosti Osijek (Klisa) sa 31.0°C.  Od podataka o najnižoj temperaturi najzanimljiviji je onaj s Lastova. Naime, u noći od srijede na četvrtak temperatura se nije spuštala ispod vrlo toplih 26.6°C.  Rab i Dubrovnik su imali najnižu temperaturu od 24.9°C.

 Makarska – foto: Toni Katić

 slika

Ovako je povodanj nad Kozjakom izgledao snimljen iz Donje Sitnog, 17.7.2014. Foto: Domagoj Ugrin

Prolom oblaka od Kaštela do Segeta. Snimljeno iz Splita, 17.7.2014. : Toni Trumbić

Funnel cloud iz grmljavinskog oblaka iznad Čiova upravo! 17.7.2014. Foto: Toni Marinac

Nova Gradiška – foto: Luka Štelma

 slika

Cb nad Moslavinom – foto: Luka Štelma

 slika

 

Zagreb – foto: Zvonimir Katančić

slika

Pogled iz Koprivnice na Cb  u Mađarskoj oko 22 sata – foto: Marko Posavec

slika

Nevrijeme s obilnom kišom i mjestimice tucom zahvatilo jugoistočni dio Vukovarsko-srijemske županije – foto: Ivan Babosleac

slika

slika

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned