Monday, Mar. 30, 2020

Nevremena nakon vrućeg dana

Autor:

|

19.05.2015

|

Kategorije:

Nevremena nakon vrućeg dana

Utorak je u mnogim mjestima unutrašnjosti, kao i ponegdje na Jadranu donio  uz obilje sunčanog vremena, prave ljetne temperature zraka, nerijetko i iznad 30°C. Po podacima DHMZ-a najtoplije je danas bilo na istoku Slavonije. Na aerodromu Osijek je izmjereno 32.1°C.  U Gradištu i Osijeku je izmjereno 31.1°C,  u Slavonskom Brodu 30.0°C te Daruvaru 30.0°C.  Službenih (zaokruženih) 30°C je dosegnuto i na postajama Bilogora, Nova Gradiška, Karlovac, Knin, Šibenik i Zagreb aerodrom.  U ostalim mjestima je izmjereno najčešće 28 ili 29°C.  Manje od 20°C, odnosno 18°C je izmjereno samo na Zavižanu.  I minimalne temperature su bile dvoznamenkaste i kretale su se od 10°C u Pazinu, Ogulinu i Varaždinu do 21°C u Splitu.

Atmosfera nije bila stabilna pa je u poslijepodnevnim i večernjim satima u unutrašnjosti počeo  jači razvoj oblaka uz česte grmljavinske pljuskove, a bilo je i tuče.  Jače grmljavinsko nevrijeme je poslijepodne zahvatilo Kutinu i okolicu. Portal kutinanews javlja o poplavljenim odvodnim kanalima i okućnicama u dijelu naselja Kutinska Slatina.  Tuče je bilo i na području Virovitice, Garešnice i u okolici Varaždinskih Toplica.

Pljuskovi su donijeli i jače osvježenje. Tako je u Slavonskom Brodu u sat vremena (od 16 do 17 sati) temperatura sa vrućih 31°C pala na ugodnijih 21°C. Od podataka o kiši izdvojimo Daruvar sa 10 mm (DHMZ), a u Virovitici  je palo 14 mm (Pljusak.com).

 

Radarska animacija oborina od 15 do 18 sati (DHMZ)

slika

Kišne zavjese prema Zagrebu nešto prije 18 sati. Foto: Kristijan Spajić

Virovitica oko 18 sati. Foto: Kristijan Paljar

Dolazak nevremena u Viroviticu
19.05.2015. oko 17:30h.
Autor fotografije – Kristijan Toplak

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned