Sunday, Jul. 12, 2020

Nevrijeme s tučom na istoku Istre

Autor:

|

08.06.2016

|

Kategorije:

Nevrijeme s tučom na istoku Istre

Srijeda je u najvećem dijelu Hrvatske donijela kratkotrajni predah od kiše i pljuskova.  To se jedino ne odnosi na Gorski kotar  i Istru gdje je i danas bilo jačih grmljavinskih nevremena s tučom.  Najjače nevrijeme je danas u rano poslijepodne zahvatilo dio istočne Istre.  Glasa Istre   piše:  Grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša s gradom pogodilo je okolicu Barbana oko 14 sati. Promet je gotovo u potpunosti morao biti prekinut zbog skliske ceste i naslaga leda koji su bili mjestimično visoko i do 30 centimetara, doznajemo od fotoreportera Gorana Šebelića. Međutim, policija nije obustavila promet potvrđeno nam je u dežurnoj službi PU Istarske, a dojave nisu stigle niti do Županijskog centra 112.

Načelnik općine Barbana Denis Kontošić potvrdio nam je da je bila obilna tuča i kiša na području oko Hrboki, pa prema mjestima Goleševo, Majčići, Bateli, Želiski i Barbanu. Oblak je došao iz pravca Krnice i Raklja, a led je padao oko 15 minuta. Na pojedinim manjim područjima zabilježeni su i vrlo krupni komadi suhog leda, doznajemo od načelnika koji je razgovarao s mještanima.

Kao i proteklih nekoliko dana, i danas su  središnji i sjeverni dijelovi Istre zahvaćeni grmljavinskim pljuskovima. Tako je u Pazinu  tijekom dana palo novih 13 litara kiše.  Po podacima sa mreže pljusak.com u  Roču na sjeveru Istre je danas palo 39.5 litara kiše, a u Humu 15.5 litara.

Prema podacima DHMZ-a od 1. do 8. lipnja (do 8 sati ujutro) u  Pazinu su pale 134 litre kiše. Zajedno s današnjih 13 litara to je već 147 litara kiše (mjesečni prosjek je 91.6 litara kiše).  U istom razdoblju u Poreču su pale tek 3 litre kiše, Senju 7.9, Malom Lošinju 2.2 litre kiše.

 Radarski prikaz oborina od 13.40 do 15:10 (ARSO)

slika

Tuča kod Barbana: – foto: Goran Šebelić/CROPIX  – Izvor: Glas Istre.hr

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned