Thursday, Jul. 9, 2020

Nevrijeme u Bosni i Hercegovini

Autor:

|

23.08.2014

|

Kategorije:

Nevrijeme u Bosni i Hercegovini

U poslijepodnevnim satima  je i dijelove Bosne i Hercegovine zahvatilo olujno nevrijeme.  Olujni vjetar, praćen pljuskovima i grmljavinom zahvatio je šire područje BIjeljine  oko 18.00 sati, javlja Dnevni avaz.

Kiša i tuča veličine oraha pogodili su i područje Doboja. U kratkom vremenu pala je velika količina kiše, pa su  poplavljeni pojedine poslovni i stambeni objekti u gradu i pojedinim mjesnim zajednicama, a najkritičnije je bilo u dobojskom naselju Poljice.

Susret četvrtog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Drine iz Zvornika i Radnika iz Bijeljine prekinut je na poluvremenu. Veliko nevrijeme, praćeno jakom kišom, pogodilo je Zvornik, te je Gradski stadion poplavljen za samo nekoliko minuta.

Nevrijeme s tučom pogodilo je i Gračanicu, Srebrenik, Tešanj i Usoru. Olujno nevrijeme je čupalo drveće, skidalo krovove na kućama i drugim objektima. Zbog obilnih kišnih padavina došlo je do izlijevanja potoka i drugih vodotokova koji su poplavili brojna domaćinstva, priopćeno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

Radarski prikaz oborina  od 15.30 do  18:30 sati pokazuje jako  nevrijeme na sjeveru i sjeveroistoku  BiH (DHMZ)

Nevrijeme u Miričini na području općine Gračanica (Foto: Čitatelj Avaza)

 

foto: klix.ba

Komentari

Share This Article

Related News

Kredarica:  20.8°C – Novi lipanjski temperaturni rekord i druga najviša temperatura u povijesti mjerenja
Svibanjski snježni rekordi na Triglavu
Saharski pijesak došao do Islanda

O Autoru

Ned