Wednesday, Aug. 5, 2020

Nevrijeme u Bosni i Hercegovini

Autor:

|

06.08.2014

|

Kategorije:

Nevrijeme u Bosni i Hercegovini

Grmljavinsko nevrijeme i jak vjetar u utorak su zahvatili veći dio Bosne i Hercegovine te je poplavljeno više obiteljskih kuća i objekata koji su bili ugroženi u svibanjskim poplavama, prekinut je promet na više prometnica, a Mostar je sat i pol ostao bez električne energije.

Meteoalaram je izdao upozorenje da će cijelo područje BiH zahvatiti jako nevrijeme, no snažna kiša u Banjoj Luci u poslijepodnevnim satima iznenadila je mnoge građane. U naselju Rosulje desetak je stambenih i poslovnih objekata poplavljeno nastalim bujicama i izlijevanjem manjih rijeka. Na zapadnom tranzitu promet je u prekidu zbog vode koja se izlila i na nogostup.

U Zenici su nakon kiše problemi ponovno nastupili u naseljima koja su bila poplavljena tijekom svibanjskih poplava. Na ulazu u grad stvorena je velika vodena zapreka pa je onemogućen promet. Između naselja Nemila – Bistričak aktivirana su dva klizišta koja su blokirala promet.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u popodnevnim satima Mostar praćeno snažnom kišom i tučom. Brzo su poplavljene prometnice kojima je bilo otežan promet, a cijeli grad je pola sata ostao bez napajanja električnom energijom, dok je u potpunosti prekinut internetski promet. (Jutarnji list)

U Banja Luci je (do 20 sati) palo 48 mm kiše, u Mostaru 34 mm, a u Zenici 22 mm.

Zenica – foto: Zenicablog

slika

slika

slika

slikaslika

 

Mostar – foto –  Oli/Crometeo forum

slika

Komentari

Share This Article

Related News

Kredarica:  20.8°C – Novi lipanjski temperaturni rekord i druga najviša temperatura u povijesti mjerenja
Svibanjski snježni rekordi na Triglavu
Saharski pijesak došao do Islanda

O Autoru

Ned