Wednesday, Jul. 8, 2020

Nevrijeme u Istri: Bujice poplavile dio Istarskog ipsilona

Autor:

|

07.06.2018

|

Kategorije:

Nevrijeme u  Istri: Bujice poplavile dio Istarskog ipsilona

Od početka lipnja, gotovo svakodnevno dijelove Istre zahvaćaju grmljavinske oluje, nerijetko praćene tučom i velikom količinom kiše u kratkom vremenskom periodu.   Sredinom dana je središnje i sjeverozapadne krajeve poluotoka zahvatilo snažno grmljavinsko nevrijeme.

Meteorološka postaja Livade (www.pljusak.com) je zabilježila 79.3 litara kiše na kvadratni metar. Gotovo sva ta količina, oko 70 litara se izlilo u razdoblju od 12.30 do 14 sati.  Slično je bilo i u Višnjanu gdje ja pala 71 litra kiše na kvadratni metar.  Za usporedbu, prosječna mjesečna količina kiše za lipanj na području središnje Istre (Pazin) je 93 litre kiše na kvadratni metar. U samom Pazinu danas su izmjerene 22 litra kiše na kvadratni metar.

Velike količine kiše  stvorile su bujice koje su poplavile dio Istarskog ipsilona. U blizini naselja Bačva i Rafaeli, uslijed izvanrednih količina vode, stvorilo se poplavljeno područje sa kojeg se voda prelila i na Istarski ipsilon, pipe Glas Istre.

HAK i u večernjem izvještaju (21:25 sati) javlja da je na Istarskom ipsilonu prekinut je promet od čvora Baderna prema čvoru Višnjan, zbog vode na kolniku.

Istarski ipsilon kod Višnjana prema Novigradu, foto  : Igor Bijelić/ Istramet

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned