Thursday, Jul. 16, 2020

Olujna tramontana digla višemetarske valove

Autor:

|

15.01.2016

|

Kategorije:

Olujna tramontana digla višemetarske valove

Nova ciklona donijela je novu siječanjsku kišu. Najviše kiša palo je u Dalmaciji. Prema podacima mreže meteo postaja Pljusak.com, do 12 sati u Vidu kod Metkovića pale su 52 litre oborine po kvadratnom metru. Slijede Zadvarje i Lovorno (Konavle) 45, HE Kraljevac i Starigrad Paklenica i Korčula 41, HE Zakučac 39, Tresteno 36, Kaštel Gomilica 35, Baška i Golubić 34, Gruda 33, Hrvace 32, Omiš 30 itd.

Glavnina oborina od ove ciklone je iza nas, sljedećih sati bit će mjestimice još samo malo kiše. Snijeg je danas u Dalmaciji padao samo po vrhovima Dinare, Kamešnice i Biokova. Na biokovskom vrhu ujutro je padao gust snijeg pri 0°C, što je visoka temperatura zraka za sredinu siječnja.

Za zapada se danju vrijeme postupno smirivalo, a jugo i lebića zamijenila je tramontana. Najjači udar tramontane u prvom dijelu dana zabilježen je na krčkom mostu i iznosio je 111 km/h.

Vrlo jaki udari bure, do 61 km/h zabilježeni su i na službenoj postaji u Zadru. Tramontana je digla visoke valove uz obalu, a osobitu su atrakciju donijeli zadarskoj rivi, gdje mnogi nisu propustili snimiti atraktivne prizore.

Zadarske valove tramontane pogledajte u priloženoj foto galeriji.

Foto: Jure Mišković / CROPIX
Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić