Tuesday, Jul. 7, 2020

Omiš: U srijedu 11. Međužupanijsko natjecanje i smotra GLOBE škola

Autor:

|

24.03.2015

|

Kategorije:

Omiš: U srijedu 11. Međužupanijsko natjecanje i smotra GLOBE škola

U srijedu će se u osnovnoj školi Josipa Pupačića u Omišu održati 11. Međužupanijska smotra GLOBE programa.  Na smotri će se predstaviti deset škola iz Dalmacije, i to:

Osnovna škola Josipa Pupačića Omiš, Osnovna škola Zadarski otoci Zadar, Osnovna škola kraljice Jelene Solin, Osnovna škola Valentina Klarina Preko, Osnovna škola Šime Budinića Zadar, Srednja škola Vela Luka, Ekonomsko-birotehnička škola Split, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Srednja škola Braće Radić Kaštel Štafilić i Srednja škola Obrovac.

Na smotri sudjeluju škole koje su aktivno provodile program GLOBE u protekloj godini. Rad škola u GLOBE programu predstavit će tročlane ekipe koristeći svoje prezentacije. Nakon prezentiranja rada, učenici će ukratko upoznati ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovat će prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.

Međužupanijska smotra svojevrsni je “filter” za sudjelovanje na državnom natjecanju i smotri GLOBE škola. Od svih škola u Hrvatskoj koje su aktivno provodile program GLOBE i sudjelovale u međužupanijskim smotrama u ovoj godini samo njih četrdesetak najuspješnijih bit će pozvano na državnu smotru. Nakon službenog dijela prezentacija rada škola u GLOBE programima u protekloj  godini održat će se natjecanje mješovitih učeničkih ekipa u poznavanju sadržaja GLOBE programa. Natjecanje je orijentacijskog tipa te će najbolje ekipe biti nagrađene prigodnim nagradama.

Osnovna škola Josip Pupačić kao domaćin ovogodišnje Međužupanijske smotre pripremila je i prigodni svečani program povodom otvaranja ovogodišnje smotre. Program započinje u 10 sati i održat će se u Hotel Plaži.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić