Tuesday, Jul. 14, 2020

Oproštaj od klimatološke zime: U Slavoniji do 21°C

Autor:

|

28.02.2017

|

Kategorije:

Oproštaj od klimatološke zime: U Slavoniji do 21°C

Posljednji dani klimatološke zime protječu uz stabilno i osobito u unutrašnjosti iznadprosječno toplo vrijeme.  Ispred frontalnog poremećaja koji će preko naših krajeva prijeći u noći na prijelazu iz veljače u ožujak,  u naše je krajeve u jugozapadnoj struji pritjecao topao zrak. Dan je obilježio i umjeren, a u unutrašnjosti i jak jugozapadni vjetar.

Najviše dnevne temperature su uz dosta sunčanog vremena u Slavoniji dosezale i prelazile 20°C, kao da je riječ o kraju travnja, a ne veljače. Po podacima DHMZ-a najtoplije je posljednjeg dana veljače bilo u Gradištu sa 21.4°C. Slijede Osijek Klisa sa 21.1°C, Slavonski Brod sa 21°C i Osijek Čepin sa 20.2°C.  U ostalim krajevima unutrašnjosti su izmjerene temperature od 14 do 18°C. Na Jadranu je raspon najviših dnevnih temperatura danas bio od 13°C u oblačnijoj Rijeci do 18.5°C u Šibeniku.

Svježe se zadržalo samo u najvišem  gorju. Tako je na Zavižanu nakon jutarnjeg minusa (-1.4°C), najviša dnevna temperatura porasla samo do 2°C.  Snježni pokrivač je posljednjeg jutra u veljači izmjeren samo u Pargu Čabar (5 cm) i na Zavižanu (70 cm).

Naslovna slika: Seget Vranjica 28.02.2017.  – Foto: Snježana Banić

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned