Wednesday, Jul. 8, 2020

Otočke ovce “srušile” internet; Sandro Puncet: Nisam očekivao ovakav uspjeh svoje fotografije

Autor:

|

05.01.2016

|

Kategorije:

Otočke ovce “srušile” internet; Sandro Puncet: Nisam očekivao ovakav uspjeh svoje fotografije

Posljednjih dana snijeg je zaobišao Dalmaciju, ali ne i sjeverni Jadran. Snježnih pahulja bilo je čak na otocima Kvarnera, a dijelovi Krka i Cresa su se zabijelili.

Fotografija koja snimljena u creskom selu Predošćica oduševila je internetsku publiku diljem Hrvatske, pa i šire. Fotografiju zimske idile lokalne crkve i ovaca koje se kreću zasnježenom cestom osvojila je prvo srca ljubitelja fotografije, a onda i širu javnost. Autor fotografije je Sandro Puncet s otoka Lošinja.

Sandro Puncet (36) fotograf je amater i član Crometeo tima. I sam kaže da ga je iznenadio uspjeh ove fotografije:

– Toga jutra automobilom sa s Lošinja krenuo za Cres jer sam vidio da tamo pada snijeg. Odlučio sam se baš za selo Predošćica jer sam znao da će izgledati lijepo u snježnom ruho. Kada sam ušao u selo nije bilo “žive duše”. Ja i ovce oko mene. Došao sam do tamošnje crkve i snimio nekoliko fotografija, a kada sam krenuo nazad ovce su me počele slijediti. “Navlačio” sam ih par desetaka metara jer sam shvatio da bi to mogao biti sjajan kadar, i tada sam snimio ovu fotografiju – kazuje nam Sandro.

– Nisam očekivao da će mi fotografiju podijeliti tisuće ljudi diljem Hrvatske, a već imam nekoliko upita da je prodam. Javili su mi se i iz “Croatia – full of life” da su zainteresirani za nju. Ono što me najviše iznenađuje je da se već duže vrijeme trudim oko fotografije; često odlazim fotografirati munje, nevremena, meteore. A sada mi je jedna fotografija koju sam slikao s “upola truda” polučila takav uspjeh – otkriva 36-godišnji Lošinjanin.

Ovu i ostale fotografije snimljene u nedjelju na Cresu pogledajte u priloženoj foto galeriji, a više Sandrovih uradaka pogledajte na njegovoj Facebook stranici.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić