Friday, May. 29, 2020

Pijavice kod Čiova i Murtera, prvi snijeg u planinama Dalmacije ove godine (VIDEO)

Autor:

|

13.01.2016

|

Kategorije:

Pijavice kod Čiova i Murtera, prvi snijeg u planinama Dalmacije ove godine (VIDEO)

Vrlo nestabilno vrijeme nastavilo se u Dalmaciji i tijekom srijede. Mjestimični pljuskovi, grmljavina, tuča, u višim dijelovima Zagore i susnježica, od ranog jutra ne prestaju od Zadra do Konavala. Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, od ponoći do 10 sati ujutro, najviše oborina je palo u Kaštel Gomilici, 21 litra po kvadratnom metru. Na Spinutu u Splitu palo je 17 litara, Krvavici kod Makarske 11, Vidu kod Metkovića 10 itd, piše Dalmacija News.

Zapadno visinsko strujanje, koje je bilo prisutno jučer, danas je okrenulo na sjeverozapadno, pa je zapuhala slaba do umjerena tramontana koja ponegdje na moru ima jake udare.

Snijeg do 600 metara

Okretanje vjetra na sjeverne smjerove donijelo je osjetan pad temperature zraka, pa su one jutros i deset stupnjeva niže nego u ponedjeljak i utorak. Snijeg jutros pada na Svilaji, Kamešnici, Mosoru, Biokovu, Zavelimu, a snježna granica varira od 600 do 1100 metara nadmorske visine. Na biokovskom vrhu jutros je izmjereno 3 stupnja ispod nule, a palo je desetak centimetara snijega.

Oko 9 sati i 30 minuta pojavile se se pijavice. Jedna je uočena kod otoka Murtera, a držala se mora i nije izašla na kopno. Nošena sjeverozapadnim vjetrom, odmaknula se postupno prema otvorenom moru. Pijavica je uočena također između Drvenika Velikog i Čiova. Ukoliko i vi fotografirate ili snimite pijavicu, pošaljite nam materijale na info@crometeo.hr

Pijavica kod Murtera. Foto: Kristijan Plenča / Šibenik Meteo

Murterska pijavica. foto: Maja Klarin Požgaj


Snijeg na Zavelimu kod Imotskog. Foto: Stjepan Kujundžić

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić