Thursday, Jul. 9, 2020

Pogledajte kako je izgledalo kišno nevrijeme s pijavicama u Orebiću

Autor:

|

27.07.2014

|

Kategorije:

Pogledajte kako je izgledalo kišno nevrijeme s pijavicama u Orebiću

Kao što smo već javili na našim stranicama, veliko grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je ujutro i sredinom dana srednjodalmatinski akvatorij. Prema podacima mreže Pljusak.com, gotovo 60 litara oborine po kvadratnom metru u kratko je vrijeme palo u Veloj Luci na Korčuli. Na Visu je palo preko 40 mm oborine. Nevrijeme se zatim počelo približavati kopnu i sredinom dana svom slinom zahvatilo je zapadne dijelove Pelješca.

Crometeo član Ivica Trojanović promatrao je dolazak nevremena s područja Korčule prema Orebiću na Pelješcu. Neposredno prije dolaska olujnog nevremena, oko 200 metara od oblake formiralo se nekoliko pijavica od kojih je jedna bila vrlo razvijena. Na površini mora su se, prema dojavi našeg chasera, formirala čak 4 srka, no skori dolazak shelf clouda “progutao” je sve pijavice i uskoro donio pravi povodanj Orebiću. U kratko vrijeme palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru što je donijelo izazvalo bujice koje su “progutale” brojne ceste na tom dijelu Pelješca.

Temperatura zraka se za vrijeme nevremena spustila na samo 18 Celzijevih stupnjeva, a udari vjetra prelazili su 60 km/h.

q01

q02

q03

q04

q05

q06

q07

q08

q09

q10

q11

q12

q14

q15

q16

q17

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić