Saturday, Jun. 6, 2020

Povratak zime: Snijeg u Gorskom kotaru

Autor:

|

18.04.2017

|

Kategorije:

Povratak zime: Snijeg u Gorskom kotaru

Nakon što je ponedjeljak donio kratkotrajni predah između dviju ciklona, u utorak je počeo utjecaj nove ciklone koja donosi zimsku promjenu vremena. Već je prethodna ciklona u dane uskrsnog vikenda donijela snijeg u najvišem gorju. Tako je u noći od nedjelje na ponedjeljak na Zavižanu napadalo 18 cm novog snijega. Novu ciklonu Zavižan je jutros dočekao s 10 cm snježnog pokrivača.

U jutarnjim satima je, osim u gorskim krajevima mraza bilo i mjestimice u nizinama unutrašnjosti. Na Zavižanu se temperatura spustila do -3.7°C, u Gospiću na -1°C, a u Slavonskom Brodu je izmjereno -0.5°C. Mraz će slijedećih dana, osobito u petak i subotu nakon odlaska ciklona i slabljenja vjetra biti još češća pojava.

Frontalni poremećaj je u jutarnjim satima zahvatio zapadne krajeve unutrašnjosti i sjeverni Jadran. Najzanimljiviji meteorološki podatak je snijeg koji pada u Gorskom kotaru,  a počeo se stvarati i snježni pokrivač.  Snijeg pada i na Učki.

Stanje na cestama u 11:45 sati (HAK) : Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.“

Stanje na cestama u Gorskom kotaru u 11:29 sati (HAK kamere)

slika

Lika i Tulove grede,  Zavižan – 17.4.2017. – foto: SanjaZd

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned