Thursday, Jul. 2, 2020

Požar kod Podgore

Autor:

|

18.06.2017

|

Kategorije:

Požar kod Podgore

Veliki požar kod Podgore u kojemu je izgorjela borova šuma, nisko raslinje te dio podgorskih i tučepskih obrađenih i zapuštenih maslinika stavljen je pod nadzor gasitelja oko 18 sati, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine koji vodi akciju gašenja požara što je noćas iza 2 sata planuo u Gornjoj Podgori.

Tristo vatrogasaca iz dobrovoljnih i profesionalnim vatrogasnih društava Splitsko-dalmatinske županije te gasitelja pristiglih s područja Dubrovnika, Šibenika i Zadra ostat će i izmjenjivati se tijekom noći na požarištu, gaseći povremene vatre. Nadzirat će cjelokupno opožareno području kako se vatra, zbog bure što puše na makarskom području brzinom od 20-tak, a na udare više  od 40-tak kilometara na sat, ne bi proširila kroz šumu Parka prirode Biokovo prema prijevoju Staza, dodaje Glavina.

Zbog velikog broja vatrogasnih vozila na prometnici, državna cesta D 512 Makarska Vrgorac ostat će do jutra zatvorena za promet kao što će biti i biokovska prometnica do vrha Sveti Jure.

U požaru kod Podgore, prema prvim procjenama, izgorjele su masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara. Više nema opasnosti za kuće Podgorana, a i gosti hotela “Sirena” vratili su se u hotel.

Požar iznad magistrale buknuo je u 2.25, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tijekom jutra na teren su kao pomoć stigli vatrogasci DIP-a Divulje i DIP-a Šibenik te sve vatrogasne snage s područja Makarske, Tučepa, Brela, Promajne i Podgore.

Nakon odlaska kanadera koji su znatno potpomogli u gašenu požara kod Podgore, uključen je 110 i 35 kW dalekovod pa istočni dio Podgore kao i sva mjesta do Živogošča imaju redovitu opskrbu strujom. (HRT)

foto: Dalmacijadanas.hr

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned