Friday, May. 29, 2020

Pred nama još tri stabilna dana, a onda stiže višednevna ciklona Iskra!

Autor:

|

05.07.2014

|

Kategorije:

Pred nama još tri stabilna dana, a onda stiže višednevna ciklona Iskra!

Sljedeća tri dana neće biti većih vremenskih iznenađenja nad našim područjima pa će u većini predjela prevladavati stabilno ljetno vrijeme. U ponedjeljak će do nas dopirati još topliji zrak pa će na području Posavine moguće dosezanje temperature zraka od vrlo vrućih 35°C.

U utorak će tlak zraka početi padati zbog produbljivanja kontinentalne ciklone koju je Crometeo tim nazvao Iskra. Ta će ciklona od utorka djelovati na vrijeme u Hrvatskoj, ali će njen utjecaj biti izraženiji na sjevernom Jadranu nego drugdje.

O nadolazećoj promjeni vremena i izgledima za cijeli nadolazeći tjedan čitajte opširnije na našemu portalu tijekom ponedjeljka!

KOPNO

U subotu očekujemo puno sunca i dosta vruće vrijeme. Povremeno može biti umjerene naoblake, a ne može se isključiti mogućnost za neki kraći lokalni pljusak, osobito u Gorskom kotaru. U većini mjesta dan će proći suho i vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Minimalne jutarnje temperature zraka od 13 do 18°C, u gorskim krajevima i malo niže. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 33°C na istoku Slavonije.

U nedjelju dosta sunca, ali tijekom dana može biti umjerene naoblake. Uglavnom u gorskim područjima postoji mogućnost za kratkotrajne lokalne popodnevne pljuskove s grmljavinom. Vjetar slab sjevernih smjerova. Temperatura zraka slična subotnjoj – ujutro od 14 do 19°C, a danju između 27 i 32°C.

U ponedjeljak nastavak pretežno sunčanog i suhog vremena. Uglavnom u gorskim predjelima postoji mogućnost slabog popodnevnog pljuska mjestimice. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature od 28 do 35°C ponegdje u Posavini!

JADRAN

U subotu će u većini predjela biti pretežno sunčano i suho. Na sjevernom Jadranu će povremeno biti promjenjive naoblake s kojom će osobito u unutrašnjosti Istre mjestimice biti pljuskova s grmljavinom. Ujutro će puhati umjereno jugo koje će na moru Dalmacije ponegdje prolazno biti jako. Prema kraju dana jugo će sve više slabiti, a navečer i prestati, osim na krajnjem jugu Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 14 do 18°C, uz obalu i na otocima od 18 do 23°C. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 31°C.

U nedjelju u većini krajeva pretežno vedro i suho. U zaobalju će popodne doći do razboja naoblake s kojim će mjestimice biti slabih pljuskova s grmljavinom, osobito uz granica s BiH. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature većinom od 28 do 32°C.

U ponedjeljak nastavak pretežno vedrog vremena. Poslijepodne u Zagori može biti slabih pljuskova. Navečer na sjevernom Jadranu umjeren porast naoblake sa zapada. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati slabo do umjereno jugo. Temperature zraka bez veće promjene.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić