Thursday, Jul. 2, 2020

Preko 50 litara kiše palo u Komiži, na Biokovu pao novi snijeg

Autor:

|

22.03.2015

|

Kategorije:

Preko 50 litara kiše palo u Komiži, na Biokovu pao novi snijeg

Ako izuzmemo gorska područja, Dalmacija je u nedjelju bila najhladniji dio zemlje, osobito srednja i južna. Upravo je Dalmacija tijekom dana bila najviše pod utjecajem sredozemne ciklone, pa se tu najduže zadržalo oblačno vrijeme, povremeno s oborinama. Radi se o cikloni Silvio koja je prekinula duži niz stabilnih dana, prvi takav u dosadašnjem tijeku godine.

Čak 52 litre kiše po kvadratnom metru palo je na DHMZ mjernoj postaji u Komiži na Visu. Tako je u samo jednom padu palo kiše koliko prosječno padne u cijelom ožujku. Dosta kiše je palo i na omiškom području. Postaja Omiš Zakučac primila je 25mm oborine, Rasnik, Ljubitovica 14, Zadvarje, Kaštel Gomilica i Korčula 13, Kostanje i Zadvarje 12, Hvar i Prvić 11, Vodic i Dol na Hvaru 10, Split 9 itd.

 U Zagori ispod 10°C, Slavonija najtoplija

Upravo je zbog najviše oblaka Dalmacija bila najhladnija u zemlji ako se promatraju najviše dnevne temperature izmjerene tijekom nedjelju. Dio Zagore nije tijekom dana temperaturno prešao 10°C, a čak i uz obalu temperature su bile tek malo više od spomenute vrijednosti. Hladnije je bilo samo u gorskom području.

Istočna Slavonija i Baranja bili su najtopliji s najvišim dnevnim temperaturama do 18°C. Na Kvarneru su temperature zraka dosezale 17, a u Zagrebu 16°C.

Na biokovskom vrhu Svetom Juri tijekom dana temperatura zraka je bila -1°C, a snijeg je povremeno padao, te se visina snježnog pokrivača povisila još nekoliko centimetara. Snijeg je padao iznad 1300 metara na Dinari i Kamešnici.

Ujutro na našem portalu pročitajte novu tjednu prognozu vremena.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić