Sunday, Jul. 12, 2020

Rijeka i Senj dosegnuli 32 stupnja, bogat “ulov” Crometeo chasera (FOTO)

Autor:

|

12.09.2016

|

Kategorije:

Rijeka i Senj dosegnuli 32 stupnja, bogat “ulov” Crometeo chasera (FOTO)

Iako nam se bliži sredina rujna, ponedjeljak je diljem Hrvatske bio pravi ljetni dan kada su temperature zraka u pitanju. Najtopliji dio zemlje bio je sjeverni Jadran. Prema podacima DHMZ-a, u Rijeci i Senju izmjerena su vruća 32 Celzijeva stupnja u najtoplijem dijelu dana. Ploče, Omišalj, Zemunik, Osijek, Gradište, Varaždin i Mali Lošinj imali su 31°C, a dugačka je lista gradova koji su dosegli 30°C.

More je i dalje toplo s površinskim temperaturama od 22 do vrlo toplih 25°C na dubrovačkom području.

Popodnevnog razvoj naoblake bilo je i unutrašnjosti zemlje i na Jadranu. U unutrašnjosti ih je najviše bilo u Podravini, a na Jadranu u srednjoj Dalmaciji, osobito na širem splitskom području. Tamo se grmljavinski oblak razvio u kasnim popodnevnim satima i u istočnom visinskom strujanju donio je kišu,  a ponegdje i jače nevrijeme s tučom. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše u Hrvatskoj tijekom ponedjeljka palo je u Solinu, 21 litra po kvadratnom metru. Prodani u Istri dobili su 15mm, Gornja Stubica 11, a Kaštel Gomilica 9.

Zanimljivo je da je udar munje uzrokovao požar u zaštićenoj park šumi Marjan u Splitu, no brza intervencija vatrogasaca, kao i 7 litara kiše koje je palo na Marjanu, bilo je dovoljno da se požar brzo ugasi.

Članovi Crometeo tima i danas su bili vrijedni kada je u pitanju fotografiranje munja, a njihove “ulove” možete pogledati u priloženoj foto galeriji.

Domagoj Ugrin – Donja Sitno

Frane Knezović – Split


Karlo Repac – Kamen


Toni Trumbić  – SplitAnte Brbir – Kamen

Danica Buškain – Cviljane

Ivan Gan – Ražanac

Tomislav Kovačević – SplitPero Antunović – Brač

Rade Popadić – Žrnovnica

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić