Thursday, Jul. 9, 2020

Rovinjani pozvani da prijave štete od olujnog nevremena

Autor:

|

12.02.2016

|

Kategorije:

Rovinjani pozvani da prijave štete od olujnog nevremena

Foto: Dominik Bačac

Rovinjske gradske vlasti pozvale su u petak fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štete na svojoj imovini u nevremenu koje je prije dva dana zahvatilo područje Rovinja i zapadnu obalu Istre, da štetu prijave gradskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

 

 U jakom nevremenu i snažnim udarima olujnog vjetar koje je u srijedu zahvatilo cijelu zapadnu obalu Istre, najpogođenije je bilo područje Rovinja gdje su veliki valovi izazvali poplavu rive i okolnih prostora te velike materijalne štete.

“Obrazac za prijavu štete građani mogu preuzeti u gradskoj upravi te na web stranicama Grada Rovinja, a rok za predaju  obrasca je utorak, 16. veljače”,  priopćili su iz grada Rovinja.

Prema prvim i nepotpunim podatcima Kriznog stožera, oko 150 automobila je oštećeno, pedesetak brodica je uništeno, a dvadesetak stabala srušeno dok je poplavljeno više poslovnih prostora.

Gradonačelnik Giovanni Sponza izjavio je da do konačnih brojeva i procjene materijalne štete valja pričekati, no istaknuo je pokazanu solidarnosti među ljudima kao i brze, stručne i profesionalne intervencije nadležnih.

Napomenuo je da se Rovinju ovako razorno nevrijeme nije dogodilo unazad nekoliko desetljeća, no kako je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava i da nije došlo do ekološke štete.  Interventni timovi su od prvog trenutka bili na terenu, i već u četvrtak su svi prometni pravci očišćeni i prohodni.

Gradske službe i dalje čiste i otklanjaju posljedice nevremena, a čim to dopuste vremenski uvjeti krenut će se s vađenjem iz mora potonulih brodica i snimanjem šteta na lučkoj infrastrukturi,  najavio je gradonačelnik Sponza.

Precizni podatci o nastalim štetama znat će se tek idućih dana kada će se, kako je rekao, “temeljem pozitivnih propisa znati ima li elemenata za proglašenje elementarne nepogode”.

Izvor: Hina

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić