Saturday, Jul. 4, 2020

“Sat za planet Zemlju” u brojnim gradovima Hrvatske i svijeta

Autor:

|

19.03.2016

|

Kategorije:

“Sat za planet Zemlju” u brojnim gradovima Hrvatske i svijeta

Nemojte se iznenaditi kada se večeras ugase svjetla na nekim javnim površinama ili fasada zgrada: nisu nadležni zaboravili platiti ratu HEP-u, već su naši gradovi među sedam tisuća gradova u preko 170 zemalja svijeta koji se pridružio akciji, jubilarnoj desetoj, “Sat za planetu Zemlju”.

Od 20,30 do 21,30 sati svjetla će biti ugašena  na mnogim lokacijama, a pozivaju se i svi građani da se pridruže akciji i naprave isto, dakle ugase svjetla u svojim domaćinstvima, na taj sat vremena kao simboličnu gestu kako želimo spriječiti globalne klimatske promjene, barem onaj dio koji možemo ublažiti, pretjeranim i neodgovornim korištenjem prirodnih resursa, javlja Dalmacija News.

Akciju od 2007. godine organizira WWF (World Wildlife Fund for Nature), a ove godine će u mrak utonuti preko 10 tisuća znamenitosti širom svijeta – Eiffellov toranj, rimski Colosseum u Rimu, egipatske piramide,…

U Hrvatskoj će sat vremena reflektori prestati osvjetljavati Katedralu u Zagrebu, Dioklecijalnovu palaču, zidine u Dubrovniku, pulsku Arenu te najpoznatiju splitsku vizuru.

Foto: Zvonimir Barišin / CROPIX

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić