Saturday, Jul. 4, 2020

Silovito nevrijeme pogodilo obalu Crne Gore (FOTO)

Autor:

|

23.08.2014

|

Kategorije:

Silovito nevrijeme pogodilo obalu Crne Gore (FOTO)

Nakon što je u noći s četvrtka na petak nevrijeme pogodilo Dalmaciju, a u Ćilipima palo više od 100 litara oborine po kvadratnom metru, nevrijeme je u zoru pogodilo Boku Kotorsku, a zatim se obalnim dijelom Crne Gore širilo dalje prema Albaniji. Prema analizi radarskih snimki, radi se o superćelijskom oblaku koji je donio najjače nevrijeme aktualnog ljeta u Crnoj Gori.

Radarske snimke nevremena s najjačim odrazom olujnog oblaka!

r1

r2

r3

U ranojutarnjem nevremenu u Kotoru pojavila se i pijavica koja je s mora ušla nad kopno, potopila je brojne brodice i načinila značajnu materijalnu štetu na obali. Uz grmljavinsko nevrijemem bilo je i tuče čija su zrna bila u promjeru i preko 5 centimetara. U Kotoru je u kratko vrijeme palo 50 litara oborine po kvadratnom metru.

Veliko nevrijeme oko 5 sati ujutro zahvatilo Tivat pričinilo je veliku materijalnu štetu. U nevremenu srećom nije bilo povrijeđenih.

Olujni vjetar s kišom i tučom veličine oraha zahvatio je ovaj crnogorski grad, a najteže su stradala naselja Lepetane, Donja Lastva i Seljanovo. Tuča i grane koje je vjetar lomio oštetili su više desetaka automobila, dok je u auto kampu “Lovćen” u Lepetanima srušen veći broj šatora.

Od tuče su pucala stakla na automobilima i prozorima kuća, a vjetar je nosio crijepove, kidao tende na čamcima i ugostiteljskim objektima, te prevrnuo ili potopio nekoliko manjih barki na vezovima uz obalu. Nevrijeme je nanijeol i veliku štetu zakupcima plaža kojima je uništena infastruktura na plažama, a voće i zasadi povrća na najteže pogođenim područjima su uništeni.

Nakon nevremena s pijavicom u Kotoru. Foto: Ribolovna grupa More/ribolov

c

c2

c3

c4

c5

c6

c7

c8

c9

Nevrijeme u Tivtu. Foto: www.vijesti.me
cg1

cg2

cg3

cg4

cg5

Komentari

Share This Article

Related News

Kredarica:  20.8°C – Novi lipanjski temperaturni rekord i druga najviša temperatura u povijesti mjerenja
Svibanjski snježni rekordi na Triglavu
Saharski pijesak došao do Islanda

O Autoru

Rade Popadić