Sunday, Jul. 5, 2020

Škola u Kučićima, u omiškom zaleđu, dobila suvremenu meteorološku postaju

Autor:

|

08.03.2016

|

Kategorije:

Škola u Kučićima, u omiškom zaleđu, dobila suvremenu meteorološku postaju

Područna škola Kučiće (dio osnovne škole Josip Pupačić Omiš) dobila je suvremenu automatsku meteorološku postaju. Radi se o postaji marke Davis Vue, koja je postavljena u školskom dvorištu i koja će prvi put u povijesti u svijet slati meteorološke podatke iz Kučića.

– Sredstva za ovu meteorološku postaju osigurali smo kroz natječaj “Zajedno smo jači”. Lani smo krenuli s meteorološkim mjerenjima u omiškoj školi, a od ožujka su kontinuirana mjerenja počrls i u Kučućima. Ovo će puno značiti djeci, školi i ali  i cijelom ovom kraju – govori nam profesor geografije Ivo Štrbac, koji je naglasio da će se 20-ak učenika Globe grupe sada moći uspoređivati meteorološke podatke u Omišu i Kučićima.

Postavljanjem automatske postaje, stekli su se uvjeti da se Kučići pridruže već brojnoj “obitelji” meteo postaja u mreži Pljusak.com, gdje se podaci s ove postaje mogu vidjeti u realnom vremenu. Postaja također šalje podatke na poznati američki servis WunderGround.

Svi posjetitelji interneta sada u realnom vremenu mogu pratiti temperaturu, vlažnost i tlak zraka iz Kučića, brzinu i smjer vjetra te količinu oborina. Podatke možete pratiti ovdje.
Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić