Monday, Apr. 19, 2021

Snijeg na zapadu Srbije i sjeveru Crne Gore

Autor:

|

07.10.2017

|

Kategorije:

Snijeg na zapadu Srbije i sjeveru Crne Gore

I dok je u Hrvatskoj malo snijega zabijelilo samo najviše gorje (Velebit, Dinara, Biokovo) na jugozapadu Srbije i sjeveru Crne Gore ovog je vikenda pao obilniji snijeg. Visine snijega izmjerene jutros u Srbiji su bile: Kopaonik 19, Sjenica 8, Zlatibor 1 cm.

U Crnoj Gori je najviše snijega, čak 29 cm izmjereno na Žabljaku. Slijede Rožaje 11 cm, Andrijevica 8 cm, Pljevlja 8 cm, Bijelo Polje 7 cm, Kolašin 6 cm, Plav 4 cm, Berane 3 cm.

Snijeg je zabijeli i planine u Bosni i Hercegovini. Visine snijega izmjerene jutros su bile Bjelašnica i Čemerno 8, Kalinovik 5, Ivan Sedlo 1 cm.

Vijest HRT-a o snijegu u Srbiji:

Zapadna Srbija jutros je osvanula pod snijegom, a u pojedinim područjima palo ga je više od 20 centimetara, što je izazvalo teškoće u prometu i opskrbi strujom.

Meteorolozi su najavljivali oborine i zahladnjenje tijekom vikenda, ali snijegu se nitko nije nadao, tim više što je u dolini rijeke Lim u okolici Prijepolja padao i na područjima ispod 400 metara nadmorske visine.

Na prijevoju Jabuka prema granici s Crnom Gorom snježni pokrivač viši je od 20 centimetara, a promet po magistralnoj cesti ondje je povremeno u prekidu zbog tegljača i autobusa koji su se zaglavili na nekoliko mjesta, sprečavajući prolazak ostalih vozila, javila je Radiotelevizija Srbije.

Susnježica i slab snijeg padaju na planinama Zlatar, Zlatibor i Javor. Na Goliji kod Ivanjice mokar i težak snijeg rušio je i lomio stabla, a neprohodno je nekoliko lokalnih cesta.

Mnoga mjesta na obroncima planine Golije su bez struje, a problema u opskrbi električnom energijom imaju i mještani sela na Javoru i Mučnju. Snijeg u zapadnoj Srbiji stvorio je probleme u prometu. (hrt.hr)

Foto: rtgcg.me

Kolašin

Bijelo Polje

Žabljak

Rožaje

Komentari

Share This Article

Related News

Kredarica:  20.8°C – Novi lipanjski temperaturni rekord i druga najviša temperatura u povijesti mjerenja
Svibanjski snježni rekordi na Triglavu
Saharski pijesak došao do Islanda

O Autoru

Ned