Saturday, Mar. 28, 2020

Snijeg u unutrašnjosti

Autor:

|

09.02.2015

|

Kategorije:

Snijeg u unutrašnjosti

I ponedjeljak je u unutrašnjosti donio nastavak zimskog ugođaja.  U sjeverozapadnim i središnjim krajevima unutrašnjosti snijeg je počeo padati u prijepodnevnim satima, a poslijepodne se proširio i na Slavoniju i Podravinu.  Snijeg je u većem dijelu unutrašnjosti nastavio padati i poslijepodne i navečer.

Prema  podacima DHMZ-a od 19 sati tijekom dana  je mjestimice palo i više od 5 cm novog snijega.  Najviše 8 cm novog snijega je palo na Sljemenu pa je večeras izmjereno 105 cm snježnog pokrivača.   Na području Zagreba je palo od 3 (Pleso) do 6 cm novog snijega (Grič),   u Križevcima u Daruvaru 5 cm, Sisku 6 cm,  Bjelovaru 7 cm.

Zanimljivo je da je danas već sedmi dan zaredom da u Zagrebu pada barem malo snijega. Večeras je u Maksimiru izmjereno 20 cm snijega, na Griču 16, a na Plesu 15 cm.

Po podacima od 7 sati na tri postaje je izmjereno više od 1 metar snijega. Uz Begovo Razdolje (155 cm) i Zavižan (136 cm), jutros je i u Delnicama izmjerena visina snijega od točno 1 metar.

Podsjetimo da je i u nedjelju u unutrašnjosti, ali ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana bilo pljuskova snijega uz lokalno  jak sjeverni vjetar. Za razliku od nedjeljne hladne fronte, današnji snijeg je donijela topla fronta koja se premještala  preko naših krajeva, pa je zapuhao južni i jugozapadni vjetar. Najviše dnevne temperature su u unutrašnjosti kretale od -1 do 2°C.

Zagreb, foto – Goran Osmanović

slika

slika

slika

Vrbovec – foto: Kristijan Spajić

slika

slika

Bjelovar – foto: lokado/Crometeo forum

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned