Friday, Jul. 10, 2020

Snježne pahulje iznenadile Osijek

Autor:

|

12.03.2017

|

Kategorije:

Snježne pahulje iznenadile Osijek

Meteorološka zanimljivost dana su snježne pahulje koje su u nedjeljno jutro zalepršale nad Osijekom. Kiša je u snijeg nakratko prešla oko 9 sati ujutro, ali bez stvaranja snježnog pokrivača.  Po podacima DHMZ-a  izmjereno je tek 2 mm oborine, kao i u Gradištu. Na postaji Osijek Klisa oborine je bilo tek u tragovima (0.4 mm).  I u ostatku unutrašnjosti nedjelja je donijela dosta oblaka, ali je slabe kiše bilo tek mjestimice.  Na Jadranu je prevladavalo sunčano, a i bura je oslabila.

Jutro je u dijelu unutrašnjosti donijelo mraz uz minimalne temperature od -2.4°C (Karlovac) do 3.2°C (Osijek Klisa). Hladnije je bilo u višem gorju (Zavižan -6°C, Puntijarka -3.0°C), Lici  (Gospić -3.6°C) i Gorskom kotaru (Crni Lug -4°C, Parg -2.6°C). Mraza je bilo i u unutrašnjosti Istre (Pazin -2.1°C). Duž obale su izmjerene minimalne temperature od 4°C (Rijeka) do 10°C (Dubrovnik).

Danju su u unutrašnjosti najviše dnevne temperature imale vrijednosti od  7°C na istoku Slavonije do 11°C u središnjim krajevima (Zagreb, Karlovac).  Na Zavižanu je danju temperatura porasla do 1°C, pa se i dalje zadržava 112 cm snježnog pokrivača.   Na Jadranu su, uz pretežno sunčano vrijeme, izmjerene najviše dnevne temperature od 13°C do 17°C.

Snježne pahulje iznenadile Osijek, 12.3.2017. – foto: Ivan Baboselac

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned